Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Wines spillgalleri - del 1

Lyst å spille Civilization i Linux?
Klikk for større bilde

Introduksjon

En av de største svakhetene med Linux er at det er få spill tilgjengelig for plattformen. Som vi har vist i en annen artikkelserie er det fullt mulig å spille Windows-spill i Linux ved hjelp av et kompatibilitetslag som for eksempel Wine.

I denne artikkelserien vil vi teste tre spill hver måned i Linux ved hjelp av Wine. Wine er helt gratis og tilgjengelig på de aller fleste Linux-distribusjoner per dags dato. Målet for testen er å finne ut hvilke spill som fungerer i Linux/Wine, og rapportere hvordan det fungerer i forhold til Windows.

Hvis du har noen spill du gjerne vil se testet, tips oss gjerne på e-post eller i denne artikkelens diskusjonstråd.