Til hovedinnhold

Test: Nokia 6600 Slide

Test: Nokia 6600 Slide

Testresultater

Liten og kompakt, bra batterikapasitet, FM-radio, god lyd, 3G, bra skjerm
Litt høy pris, simple taster, ikke Super-3G

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Prismessig er det lite som skiller de to modellene. Så dreier det seg også om to mobiltelefoner som likner hverandre i mer enn bare navnet.
Ulik design
Den mest åpenbare forskjellen er selvsagt at Slide har skjermen på utsiden og åpnes ved at du skyver den opp. Fold må foldes ut før skjermen kommer til syne, i tillegg til at den har en enkel OLED-skjerm skjult på utsiden av frontdekselet.
Slide har heller ikke OLED-skjerm, slik 6600 Fold har også som hovedskjerm. Dessuten har den et bedre kamera (3,2 megapiksler), og et større batteri (1000 mAh).


Objektivet er ubeskyttet

Pen mobiltelefon
Nokia 6600 Slide er en svært liten mobiltelefon. Den har en glatt overflate med enkle valgtaster. Vårt eksemplar er sort, med en blå metallramme rundt kvitteringstasten. Denne metallrammen fungerer som fireveis vippetast.
Telefonen ser slett ikke så verst ut, og responsen vi får når vi viser frem telefonen er gjennomgående god. Baksiden er i metall, men den sorte pianolakken får det nesten til å se ut som om det er av plast. Men om telefonen er liten, så er den ingen lettvekter. 110 gram er mye på en så liten telefon, men bidrar til at den kjennes litt mer solid ut.
Simple taster
I likhet med 6600 Fold, er 6600 Slide penest når den er lukket. I åpen tilstand dukker det opp et tastatur som ser billig ut. Vi liker heller ikke den tørre skrapelyden vi hører når vi skyver toppdekselet opp. Lyden skyldes friksjon mellom toppdekselet og plasttastaturet. Om vi åpner telefonen ved å skyve på skjermen eller på siden av telefonen, hører vi ikke denne lyden.


Det knirker litt i tastene, og nåt vi skyver opp toppen kjenner vi at det skraper.

Telefonen har TFT-skjerm, og ikke OLED, slik vi finner på søstermodellen. Skjermstørrelsen er den samme (2,2 tommer), og fargene er mer naturtro enn på 6600 Fold.
Begge skal kunne vise 16 millioner farger på 240x320 punkter.

E-post

Tastene er så store som det er mulig å gjøre dem på en telefon i dette formatet. Dermed går det greit å skrive SMS-meldinger. Du kan også laste ned e-post, men e-postklienten er enkel, og nytteverdien blir derfor noe begrenset. Du kan riktig nok laste ned og lese enkelte typer vedlegg. Men telefonen har ikke støtte for Exchange Server via Active Sync.
Som de fleste skyvemodeller har også 6600 Slide tastene så lavt plassert at den fort kan bli litt topptung når vi tekster med en hånd.
Programmer
Telefonen har Nokia Maps, men mangler innbygd GPS. Dermed må du gå til innkjøp av en ekstern GPS-mottaker med Bluetooth for å få fullt utbytte av tjenesten. Du kan imidlertid bruke søketjenestene i Nokia Maps også uten GPS. Om du vet hvor du er og lurer på hvor du skal, så kan du få en beskrivelse av veien, selv om du ikke får opp din nøyaktige posisjon i sanntid.
Av annen programvare kan nevnes Flickr for deling av bilder på Internett, Opera Mini, Presenter, som lar deg fjernstyre presentasjoner fra en PC med Bluetooth, verdensur, Yahoo Go og Widsets (egne miniprogrammer).
Mange spill
Telefonen støtter javaspill, og kommer med spillene Backgammon, Ferrari World Championship, Golf Tour, Highroller Casino, Rally 3D, Snake III, Soccer 3D og Sudoku.
Spillene fungerer greit. Grafikken er god, og vi opplever ikke sjenerende hakking. Vippeknappen er også helt grei som spillkontroll.
Lyd
Lyden i telefonen er det heller ikke noe galt med. Samtalelyden er klar og ren, og talen gjengis på en god måte.
Telefonen har også en grei musikkspiller, men av en eller annen grunn kan telefonen ikke bruke større minnekort enn 4GB. Kortet som følger med er på 512 MB. Det gir ikke rom for større platesamlinger, men holder likevel til noen timer med musikk.


Minnekortet er plassert under batteriet, en løsning som er tungvint dersom du vil bruke flere minnekort.
Hodesettet har fjernkontroll på ledningen, og utgang for 3,5 mm hodesett. Ørepluggene er blant de bedre Nokia har levert.
Data
6600 Slide har micro-USB-port, som brukes både til hodesett og til overføring av data mellom mobiltelefon og PC. Via kabelen (eller Bluetooth) kan telefonen også brukes som modem for mobilt internett. Men telefonen støtter ikke Turbo-3G, så nedlasting tar tid.
Ellers fungerer menyene i telefonen godt. Navigasjonsknappen er lett å betjene, og responsen er god.
Tapp-funksjon
En av de mer spesielle funksjonene på Nokia 6600 Slide er tappefunksjonen. Når alarmen ringer eller noen anroper telefonen, kan du raskt dempe lyden ved å tappe på telefonen. Når du tapper på telefonen ved anrop avviser du samtidig anropet.
Tapper du ved alarm aktiverer du slumrefunksjonen, og telefonen kimer på nytt etter noen minutter.
Flash
Nettleseren er grei nok, og støtter også Flash Lite 3.0. Det betyr at du kan surfe på Youtube og andre nettsider som viser videoklipp i Flash-format..
 
Telefonen støtter også videoformatene H.263 og H.264, i tillegg til Mpeg4.
Vi tror telefonen med sin hendige størrelse og mange gode egenskaper vil vinne sine tilhengere. Men om du bruker nettleser og mobil e-post aktivt vil den nok bli i enkleste laget.

Bildeeksempler

Testresultater

Liten og kompakt, bra batterikapasitet, FM-radio, god lyd, 3G, bra skjerm
Litt høy pris, simple taster, ikke Super-3G

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Liten og kompakt, bra batterikapasitet, FM-radio, god lyd, 3G, bra skjerm
Litt høy pris, simple taster, ikke Super-3G

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse90x45x14 mm
Vekt110 g
Standby-tid340 timer
TaletidOpp til 4 timer
Tilkobling-
BluetoothKrysse av
USB-portJa Ja, Micro-USB
Meldingsfunksjon-
TasteutformingFlate men relativt store
MMSKrysse av
EpostJa Ja, enkel versjon
Sosiale tjenesterKrysse av
OrdbokKrysse av
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraGreit.
Bildegjengivelse inneOk i godt lys
Bildegjengivelse dagslysBra
Bildeoppløsning3,15 mpix
VideoopptakJa Ja, qvga 15 fps
Skjermstørrelse240x320
Fargedybde16 mill
Minne-
Minnekapasitet18 MB
Støtte for minnekortJa Ja, maks 4 GB
Nettverk-
UMTSJa Ja, men ikke HSDPA
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSBytt
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerKrysse av
JavaKrysse av
Stereo handsfreeKrysse av
Generelt-
TotalinntrykkLiten og kompakt med mange gode egenskaper
PrisklasseMedium/høy
MenynavigeringMeget bra
BrukervennlighetBra
DesignBra
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSKrysse av
IRBytt
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse