Tek.no

Test SteelSeries Siberia Elite

Kongen på lydhaugen

Siberias nye inkarnasjon for spillere koster, men det gjør det ikke mindre godt.

Torstein Sørnes, Hardware.no
Torstein Sørnes
27 Jan 2014 16:30

Introduksjon og førsteinntrykk

Vi har testet store deler av SteelSeries' utvalg av hodetelefoner, og nå har vi fått tak i danskenes nyeste kreasjon: Siberia Elite. Som navnet antyder er dette flaggskipet i porteføljen, og et nytt og spennende ytre vitner om at SteelSeries har laget dette hodesettet helt fra bunnen av.

Designen er i hvert fall riktig så pen og stilig, og Siberia Elite er nok den kuleste dingsen vi har hatt på pulten på lenge. Hodesettet finnes også i sort, men vårt hvite eksemplar er stilrent og friskt, spesielt når det er akkompagnert med de lysende ringene på hver side av klokkene.

Uttrekkbar mikrofon til høyre, og lydport for mottak eller videresending av lyd til venstre. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
Det følger med alt du måtte trenge av tilkoblingsmuligheter. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Det virker velbygd og holdes sammen med en bøyle i rustfritt stål, mens selve putene er belagt med syntetisk skinn og stappet med såkalt minneskum. Dette skal forme seg etter hodet og ørene under bruk.

De lysende ringene er ikke bare til pynt; ved å rotere de rundt kan du justere volumet og deaktivere mikrofonen.

På venstre øreklokke finnes den uttrekkbare mikrofonen, som har et lys som lyser når den er avslått. På høyre underside er det en port for 3,5 mm jack, som kan motta eller videresende lyd slik at flere hodesett kan lytte på samme lydkilde.

Gode tilkoblingsmuligheter

I produktesken finner vi også et tilstrekkelig med ekstrautstyr for tilkobling, som USB-lydkort, to meters forlengelseskabel og valget mellom dobbel 3-polt og enkel 4-polt minijack. Kablene er av den flate typen, som av erfaring har mindre tendens til å vikle seg sammen når de er stappet i sekken.

Hodesettet er relativt stort og med sine 363 gram kjemper det i den øvre vektklassen, men med telefontilkobling og store, kraftige øreputer kan det være en kjekk kamerat på lange togreiser.

Spesifikasjoner:

  • Type: Lukket, rundt øret
  • Tilkobling: 2 x 3,5 mm jack for mikrofon og lyd, 4-polt 3,5 mm jack kombinert eller USB-lydkort
  • Frekvensrespons: 16 Hz til 28 kHz
  • Kabelengde: 1,2 meter + 2 meter forlengelseskabel
  • Lyd: Stereo med 50 mm elementer på 32 Ω
  • Vekt: 363 gram
  • Ekstra: Uttrekkbar mikrofon med lys som indikerer om den er avslått. Mikrofonbryter og volumkontroll på henholdsvis venstre og høyre øreklokke. USB-lydkort. Lys i øreklokkene

Les også