Tek.no

Test Roccat Kave XTD

Frister spilleren med ekte surroundlyd

Kave XTD har tre høyttalerelementer i hver hodeklokke.

Torstein Sørnes, Hardware.no
Torstein Sørnes
13 Apr 2014 14:00

Introduksjon og tilkobling

Markedet flommer over av hodesett som frister med surroundopplevelse, men de aller fleste har kun ett innbakt høyttalerelement i hver klokke og simulerer surround ved hjelp av avanserte algoritmer og lydchipper. Vi har ikke spesielt mye til overs for virtuell surround, da lydkvaliteten ofte går nedenom og hjem, sammenlignet med ekte surroundlyd med flere elementer. Dette har Roccat forstått, og i sitt nyeste flaggskip, Kave XTD 5.1, har de derfor presset inn tre høyttalerelementer i hver hodeklokke – for å lage geniun 5.1 surroundlyd.

Roccat Kave XTD 5.1. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
Inne i klokkene er det tre elementer – bass, bak og fronthøyttaler.Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Solide greier

Kave XTD er bygget utelukkende i plast, men førsteinntrykket gir en god kvalitetsfølelse. Vi kan bøye og vri hodesettet kraftig i alle retninger, uten tegn til at det vil gi seg. Det er farget i matt sort, med blå skrift på logo og merkenavn på sidene. Designen er pen og ryddig, med en god balanse mellom minimalisme og stilige detaljer.

Øreputene er dekket i syntetisk skinn, og er i likhet med puten i hodebøylen veldig myk og behagelig. Inne i klokkene ser vi at elementene er delt i tre, med forskjellige vinkler på hvert element for å bedre kunne skille lydene fra hverandre.

Du kan ta av mikrofonen, men det har ikke så mye for seg da hodesettet ikke kan kobles til mobiltelefoner.Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

På venstre hodeklokke er det en avtagbar mikrofon, som også kan vendes opp mot hodebøylen når den ikke er i bruk. Hodesettet er fastkoblet en relativt stor kontrollboks, og kan dermed ikke brukes på mobiltelefoner og andre enheter som krever 3,5 millimeters minijack.

Kontrollboksen kjennetegnes med et svært volumhjul på toppen, og kan kun kobles til datamaskinen med USB-kontakt. På baksiden er det utganger for et eksternt surroundanlegg, og ved hjelp av en knapp kan du kjapt velge om lyden skal gå til hodetelefonene eller de eksterne lydutgangene. Det er også knapper for å slå på filmmodus, justere volum på de individuelle kanalene, deaktivere mikrofonen og ta telefonen. Det er nemlig mulig å pare kontrollboksen med en mobiltelefon ved hjelp av Bluetooth, slik at du kan ta samtalen om det skulle ringe når du sitter midt i et spill.

Roccat Kave XTD Stereo
7
Bra

Roccat Kave XTD Stereo

sitat"Hodesettet har god kvalitet og surroundlyd, men det finnes bedre alternativer"

Fordeler

 • Krysse av
  Kan svare på samtaler ved å pare med mobiltelefonen
 • Krysse av
  God byggekvalitet

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lydsignaturen er hul
 • Bytt
  Lydsignaturen mangler dybde
 • Bytt
  Mikrofonlyden er tynn

Les også