Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Torchlight II (PC)

Underholdende fra første til siste minutt

I dette spillet dreier det seg om å slakte ned horder av fiender.

[Gamer.no]: Det er én ting du må forstå før du begir deg ut på eventyret i Torchlight II. Ikke forvent deg en komplisert historie, dype karakterer eller mange nyvinninger i spillverden du ikke har sett før.

Torchlight II har heller ikke et ønske om å oppfylle alt dette. Her dreier det seg om å slakte ned horder av fiender, gjerne sammen med en kamerat eller fem, og vente i spenning på hvilken oppgradering du får ved neste kiste eller monster. Her er fokus rettet mot kampene, og balansen mellom din figurs styrkenivå og monsterenes vilje og evne til å stoppe deg. Det handler om alle de herlige gjenstandene, skattene og utstyret du hele tiden skaffer deg.

Enkelt, men komplisert

Torchlight II er et actionrollespill helt etter læreboka. Det har en enorm dybde i utviklingen av din figur, og fristelsen til å gå igjennom alt igjen er stor. De fire ulike klassene er veldig varierte, og byr på totalt forskjellige opplevelser. Til og med innenfor de tre ulike egenskapstrærne i hver klasse er det store skiller, og rollespilldelen er både detaljert og komplisert. Du kommer garantert til å finne flere ulike valg underveis som passer akkurat din stil.

Innholdsmengden er enorm, i hvert fall med tanke på prisen du må betale. Første gjennomspilling er lengre enn mange andre titler på markedet, og deretter kan du velge å fortsette på den figuren, begynne en ny, teste en annen vanskelighetsgrad eller driste deg på «hardcore». Høyeste nivå er for tiden 100, og det vil ta deg lang tid å komme dit.

Tegneserie og gørr

Spillet har et unikt visuelt tema, der det blander det tegneserieaktige med blod og gørr. De ulike områdene har alle sitt særpreg, og syklusen med natt og dag er nydelig. Musikken er aldri prangende, men et perfekt bakteppe til stemning og atmosfære.

Selv om alt dette er med å skape et godt produkt, er det i hovedsak ett element som gjør Torchlight II til en så fornøyelig affære: Alt utstyret du får kastet etter deg. Det er kister og fiender overalt, alle med en mulighet til å gi deg den neste perfekte oppgraderingen du har ventet på. Kompleksiteten og kvaliteten på gjenstandene du finner står i perfekt balanse til nivået ditt, og jakten etter den neste buen eller en ny hjelm er nærmest en rus. Det er fortsatt med en barnslig forventning jeg åpner en gullkiste, for så å se gjenstander og gull sprute ut over hele skjermen. Du kan være helt trygg på å motta god premiering for slitet som legges ned.

Suger deg inn

Runic Games har laget et spill som suger deg inn, kaster deg til ulvene, og ikke gir slipp på deg. Torchlight II utfolder seg i akkurat passe tempo, gir deg en ny gulrot å hige etter til akkurat rett tid, og som strør små og store belønninger rundt deg hele tiden.

Om du skal velge Torchlight II, Diablo III eller noe annet skal ikke være opp til meg. En ting er uansett sikkert, Torchlight II er et underholdende fra første minutt og vil gi deg mange, mange timer med moro.

Dom PC: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Torchlight II på Gamer.no »

annonse