Til hovedinnhold

Gaming

TestDishonored

Årets beste spill?

Dishonored er en hyllest til nittitallets snikespillsjanger.

[Gamer.no]: I Dishonored følger vi den tragiske skjebnen til Corvo Attano. Som Keiserinnens livvakt og mest betrodde tjener har han hatt et hardt, men godt, liv. Når Keiserinnen så en dag myrdes foran øynene hans av mystiske snikmordere, prinsessen Emily kidnappes, og han blir anklaget for ugjerningen, går det hele skeis. Corvo fengsles og tortureres, inntil han en dag får hjelp til å rømme.

Dishonored er først og fremst en dystopisk hevnhistorie, satt i byen Dunwall. I et samfunn preget av urettferdighet, der en dødelig pest har rammet byens mindre heldige. Pesten forandrer mennesker og dyr om til blodtørstige skall av seg selv, og skaper en frykt i samfunnet som holder Dunwalls innbyggere nede. Corvo og hans sammensvorne kjemper for å få has på det tyranniske regimet under Keiserinnens egentlige morder, Lord Regent, og ønsker å få Emily på tronen.

Hyller klassiske snikespill

Dishonored er et kjærlighetsbrev til alle som har savnet snikespill i førsteperson. Med sine robuste brett, uante valgmuligheter og generelle frihet er dette et spill som passer til så å si alle, uavhengig av spillestil. Arkane Studios har manet frem en opplevelse som ikke bare hyller snikespillsjangerens klassikere, men som også forbedrer konseptet på mange måter.

De utallige måtene å nærme seg situasjonene på, den herlige stemningen og stilen som omkranser hele Dunwall, og de engasjerende og varierte oppdragene bygger under en opplevelse som det er vanskelig å legge fra seg. Så får det heller være at historien ikke lever opp til rammeverket.

Brettdesignet er som snytt ut av nittitallets førstepersonspill, med låste dører og omfattende, komplekse bygg. Selv om Corvos evner tidvis kan virke litt for gode balanseres det ut av lysten til å utfordre seg selv, spille variert og nyte opplevelsen på det viset. Konsekvenser i alt fra spillestil til dialog gir en nærmest sømløs historie der man aldri er helt sikker på hva som hadde skjedd om man hadde tatt den andre veien.

Dishonored er en fryd fra begynnelse til slutt, og et av årets beste spill så langt.

Dishonored kommer i salg 12. oktober til PC (testet), Xbox 360 og PlayStation 3.

Dom PC: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Dishonored på Gamer.no »

annonse