Test

Sony Ericsson T700

Design og brukervennlighet

Sony Ericsson T700 er en liten og nett mobiltelefon som både ser bra ut og har et greit utvalg av funksjoner og teknologi.

Velkjente Sony Ericsson-menyer.
Enkel filoverføring.

Lommevennlig

T700 er ikke akkurat store karen, med sine 78 gram fordelt på snertne dimensjoner. Den ligger godt i hånden og glir nok lett ned i både små og store bukselommer.

Kvalitetsfølelsen er det lite å utsette på. Telefonen føles solid, og den gir fra seg lite ulyder. Den er også skrudd godt sammen, og har to låser som holder batteridekselet på plass.

Tastene er responsive, og formet på en måte som gjør det lettere å treffe der du skal. Har du store fingre mistenker vi likevel at du trykker ned to taster samtidig oftere enn du liker.

På telefonens høyreside finner du snarveistaster for volum og kamera.

Skjermen som står i T700 er av typen TFT, og leverer en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter og en fargedybde på 256 000 farger. Størrelsen er på to tommer, noe som er helt greit for en telefon i denne klassen. Det blir imidlertid i minste laget for å se på videosnutter eller surfe på nettet.

Samme gamle Sony Ericsson

Vi har sett T700-menyene en rekke ganger før, da det er det samme menysystemet Sony Ericsson har levert i lang tid. Noen vil nok ønske seg litt nytenking der i gården, mens andre vil sette pris på å få et menysystem de kjenner inn og ut, levert med mer teknologi og funksjoner enn sin forrige Sony Ericsson-telefon.

Menysystemet er brukervennlig, og du slipper unna irriterende forsinkelser og hakking når du navigerer deg rundt.

For overføring av musikk, videoklipp eller annen data, kan du bruke enten kabel eller Bluetooth. Etter å ha blitt vant med at stadig flere telefoner kommer med utgang for micro-USB, ble vi litt skuffet over at dette ikke er tilfelle på denne modellen. Her kommer du ikke langt uten en av Sony Ericssons standardkabler.

Det følger selvsagt med en slik kabel, så dette er ikke et stort problem. Overføring av data er svært lettvint, ettersom minnekortet dukker opp som en vanlig masselagringsdisk når du kobler telefonen til PCen. Overføringen går også unna i en fei.

God talekvalitet og bra batteritid

T700 er både prismessig og funksjonsmessig en modell som passer fint for de som liker å ha de viktigste teknologiene på plass, men som først og fremst skal ringe og sende meldinger. Det er derfor hyggelig at lydkvaliteten på samtaler er tilfredsstillende. Vi fikk ingen klager fra de vi snakket med, og hadde heller ikke problemer med å høre hva som ble sagt.

Med liten skjerm og forholdsvis få tunge teknologier under panseret, holder batteriet lenge. Sony Ericsson selv oppgir en taletid på 4,5 timer i 3G-nettet og hele 9,5 timer i GSM-nettet. Vi har ikke målt nøyaktig hvor lenge telefonen holder ut, men vi gikk nå tre dager uten å lade batteriet, med vanlig bruk av samtaler,meldinger og andre funksjoner.

Alt du trenger.

Fin tilbehørspakke

Sony Ericsson T700 leveres med alt du trenger for å komme i gang, selv om vi gjerne skulle sett et romsligere minnekort i pakken. Her er det du får med:

  • Lader
  • USB-kabel (Sony Ericsson proprietær)
  • Minnekort (512 MB)
  • Programvare
  • Brukermanual
  • Stereoøreplugger/håndfri
  • Overgang til 3,5 mm minijack