Tek.no

Test

Nokia 6700 Classic

Alle foto: Silje Gomnæs
Silje Gomnæs
15 Aug 2009 12:00

Design og brukervennlighet

Du ser raskt likheten mellom 6700 Classic og forgjengeren 6300. Med deksler og tasteflate av metall, og en svart ramme rundt menytastene og skjermen, har de to telefonene mye til felles.

Materialbruken gjør at nykommeren føles minst like solid som 6300, og vi klarte ikke å vri en eneste knirkelyd ut av 6700.

Det har imidlertid skjedd en del på designfronten siden 2007: For det første er den øverste delen av bakdekselet til 6700 også av metall, i motsetning til hos forgjengeren.

Tasteflaten har også fått en oppussing. 6700 har en hel sammenhengende metallplate med opphøyde linjer som skiller tastene fra hverandre horisontalt. Disse linjene er til god hjelp for tommelen når du skal skrive SMS.

Både talltastene og menytastene til 6700 lager en klikkelyd hver gang du presser de ned. Liker du ikke at mobilen din lager lyder, vil du sannsynligvis finne dette irriterende.

Mens metallet på 6300 var av den matte, børstede varianten, er dekslene på 6700 speilblanke og glatte. Så blanke er de faktisk, at du kan bruke telefonen som speil i nøden.

Metallet gjør telefonen noe glatt hvis du er klam på hendene, men er ellers veldig god å holde i både når det gjelder materiale og utforming.

Fingermerker - igjen

Som med alle andre telefoner med speilblanke overflater, er heller ikke 6700 noe for deg om du ikke tåler et fingermerke eller to. Eller skal vi kanskje si ti?

På denne telefonen vises nemlig fingermerker og avtrykk etter kinnet ditt meget godt. Etter en samtale og noen SMS ser telefonen rett og slett nokså udelikat ut, og vi lurer på hvorfor Nokia ikke har sendt med en pusseklut til 6700.

Og apropos fingre: Skulle fingrene dine være skitne, lønner det seg å holde seg et stykke unna 6700. De nevnte rillene som skiller talltastene fra hverandre, samler nemlig effektivt opp hva du enn måtte legge igjen på tastene når du bruker de.

Når telefonen er nypusset derimot, gir den faktisk et nokså eksklusivt uttrykk, og er ikke langt unna det fasjonable utseendet til Nokias 8800-serie med svindyre og blanke telefoner.

6700 har ikke mange snarveistaster, nemlig kun til volumkontroll og kamera. Og mer behøver du vel strengt tatt ikke.

Skjermen er 2,2 tommer stor, og fyller godt ut den øverste halvdelen av 6700s forside. Skjermspesifikasjonene er helt vanlige for telefoner i denne klassen, og utmerker seg ikke på noen spesiell måte.

Enkelt og greit

Menyene er klare og fine, med oversiktlige ikoner. Menyoppsettet er slik du kjenner det fra tidligere Nokia-modeller med Series 40-menysystem, hvor du kan velge mellom et rutenett eller liste med menyvalg. Du kan også velge å vise menyene i faner om du ønsker det.

Series 40 har aktiv ventemodus. Det vil si at du kan legge snarveier til programmer og funksjoner du bruker ofte i skjermbildet når telefonen ikke er i bruk. Du kan også få opp dagens kalenderavtaler, notater og annen info du trenger.

Unntatt den nevnte pussekluten, får du det du kan forvente deg i esken til Nokia 6700:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • USB-kabel
  • Hodesett
  • Bruksanvisning

Les også