Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Den snille grønne møter den store mørke

Introduksjon

I 1956 kunne du få en harddisk på massive 5 MB for 1,3 millioner kroner, i året! Utviklingen gikk sin gang, og 51 år senere ble den første harddisken på 1 TB lansert. Halvannet år senere nådde vi 2 TB-markøren, og nå nylig ble den første 3 TB-disken lansert.

For de som virkelig ønsker mye lagringskapasitet, er enhetene på 2 TB meget aktuelle. Prisene har på flere modeller blitt halvert det siste året, du kan slippe unna med mindre enn 50 øre per gigabyte.

I dag har vi plukket ut to slike enheter for test, to harddisker fra samme produsent med samme kapasitet. Forskjellen er at den ene skal være et produkt der ytelse er satt i fokus, mens den andre retter seg mot de miljøbeviste. I praksis betyr dette at den grønne enheten vil trekke mindre strøm, men jobbe litt tregere. Sammenlign det gjerne med å sette vaskemaskinen på Eco-programmet. Klærne dine blir rene til en lavere pris, men det tar lengre tid.

La oss sette Western Digital Caviar Green og Western Digital Caviar Black på prøve!

Takk til Western Digital som sendte harddiskene til test.