Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Trials Evolution (X360)

Er dette så lurt da?

Trials-spillet er blitt noen kubikk større siden sist.

[Gamer.no]: Trials-spillene til finske RedLynx har i flere år vært den moderne forlengelsen av det gamle Elastomania-konseptet som kom ut for godt og vel et tiår siden. Satt i en spillmotor som strengt ivaretar fysiske krefter i to dimensjoner, skal du kjøre en såkalt Trial-motorsykkel gjennom en løype ved å gi gass, bremse og flytte førerens vekt frem og tilbake på sykkelen.

Ett steg videre

Konseptet er i utgangspunktet like genialt som det er enkelt, noe forgjengeren Trials HD statuerte for allmennheten for om lag tre år tilbake. Oppskriften og grafikken var finpolert og utfordringene sto i kø. Det er derfor en glede å se at Trials Evolution gjør som oppfølgere bør, og tar serien og sjangeren et steg videre.

Unike miljøer

I tillegg til å tilby en slakere læringskurve og omfavne nye spillere på en bedre måte, er det mer enn nok utfordring for de som har sine timer bak styret fra de tidligere spillene. Spillet har også utviklet seg på det visuelle plan, der utvikler RedLynx har tatt handlingen ut av det kjedelige lagerlokalet og til mer unike og autonome miljøer. Ved å bruke perspektiver og landskap smartere, får de også til en forfriskende 3D-effekt.

Lag dine egne brett

Videre er det økte fokuset på flerspillersegmentet og interaksjonen med andre spillere tatt til et nytt nivå med en dedikert og morsom flerspilldel som kan spilles både lokalt og over Xbox Live. Vi får også et svært sinnrikt brettredigeringsverktøy. Spillet kunne med fordel hatt en smartere utforming av den økonomiske siden, som gjør at spillere føler at de får noe annet å kjempe for enn bare heder og ære på vennelisten. Videre kunne det med vært flere brett som gir spilleren følelsen av å komme i «flytsonen», da spillet fort blir veldig teknisk når man kommer til de øvre vanskelighetsgradene.

Likevel: Dette er ett av de beste spillene på Xbox Live Arcade så langt i år.

Dom Xbox 360: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Trials Evolution på Gamer.no »

annonse