Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPinell Go+

Norsk suksessradio får støtte for mobiler og nettbrett

Digitalradioen Pinell Go får støtte får Bluetooth med enda bedre lyd.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Pinells DAB-radioer har vært en stor suksess helt siden den første modellen, Pinell Supersound, kom på markedet for seks år siden. I fjor kom Pinell Go, en mer kompakt og oppladbar DAB-radio med tre gode egenskaper; god lyd, enorm batterikapasitet og god design. Men Pinell Go manglet noe av det som gjorde Supersound så spesiell – Wi-Fi som ga muligheten for å spille Internett-radio eller strømme musikk direkte fra PC-er eller medieservere.

Støtte for mobiler og nettbrett

Den fremste radioen er en Pinell Go+, mens radioen i bakgrunnen er den originale Pinell-radioen uten Bluetooth. Den nye versjonen har mørke metallflater. (Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Den nye Pinell Go+ som lanseres her på IFA, har heller ikke Wi-Fi. Men radioen har fått Bluetooth, noe som gjør at du likevel kan høre Internettradio og spille Spotify eller liknende strømmingstjenester til radioen. Med aptX blir kvalitetstapet minimalt, og med ett har radioen fått et bredere anvendelsesområde.

En annen kjærkommen nyhet er klokken med vekkefunksjon. Nå kan du våkne til FM-radio, DAB-radio eller en ringelyd.

Enklere menyer

Det er også gjort noen endringer i menyene. De er blitt lettere å finne frem i, selv om valgmulighetene er noen flere. Blant annet kan du forhåndsinnstille kanaler, så det blir mindre rulling i menyene for å bytte mellom favorittstasjonene. Det er også enkelt å endre lysstyrke på skjermen, velge alarm eller sette alarmvolum.

Tom Vedvik i Pinell opplyser at de også har justert noen designdetaljer. Antakelig siktes det til at de lyse metall-delene nå er mørkere enn før. Andre designendringer er vi ikke i stand til å spore. Det gjør heller ikke noe, for designen er god nok som den er. Det mener også juryen som tildelte radioen den anerkjente «Red Dot»-prisen for god design.

God lyd

Fra venstre: Tore Vedvik, Tom Vedvik og Andreas Erlandsen. Brødrene Vedvik styrer TT-Micro, som har utviklet radioen, mens Andreas Erlandsen har designet den.(Foto: Espen Irwing Swang@tek.no).

Vi fikk låne en prototype av den nye radioen, og har testet hvordan den fungerer i praksis.

Kort fortalt er dette en oppladbar FM- og DAB-radio med en ganske kraftig monohøytaler, tilkoblingsmulighet for hodetelefoner og nå også Bluetooth-mottaker. Vi lot radioen surre og gå i ett døgn uten at batteriet gikk tomt. Da kjørte vi riktignok ikke full guffe, men spilte såpass høyt at vi kunne følge med på radiosendingene mens vi satt ved skrivebordet.

Vi kjørte også musikk fra mobilen, og brukte radioen som høyttaler mens vi så film på nettbrett. Til dette er radioen helt utmerket, i alle fall om du synes det er greit med mono-lyd. Vil du kjøre en stereoløsning har selskapet bak Pinell, TT-Micro, et sett de kaller Supertooth Disco Twin, som er mer egnet til dette.

Bedre enn sitt forbilde

Betjeningen er svært enkel å lære.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det var Tivoli som for alvor åpnet markedet for denne type radioer, med sin FM-radio Tivoli Pal. Siden er også denne radioen modernisert med DAB og flere funksjoner. Men det var lyden som gjorde at Tivoli Pal ble noe mer enn enda en oppladbar radio. Når vi kjører Tivolis radio side om side med Pinell Go, synes vi sistnevnte gir det beste lydbildet.

Til tross for at det bare sitter ett element i radioen, evner den å gi en god blanding av bass, diskant og mellomtoner.

Pinell Go+ spiller også litt høyere enn forgjengeren. Lyden bærer godt, og volumet er tilstrekkelig til å gi naboklager fra hotellrom både to og tre dører lenger nede i gangen.

Betjeningen er enkel, med en kildevelger som lar deg bytte mellom FM, DAB og Bluetooth. I alt er det fem knapper på radioen, og med enkle norske menyer vil du ikke trenge bruksanvisning for å finne ut hvordan det fungerer.

Enkelt Bluetooth-oppsett

Her produseres den aller første Pinell Go på en fabrikk i Shenzehn i Kina.Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Tilkobling til telefonen tar heller ikke lang tid. Ideelt sett kunne dette vært løst med NFC, men det fungerer greit også uten.

Klokkeradioen bruker FM, DAB eller ringetone som vekkelyd, og du kan selv justere hvor kraftig det skal ringe. Radioen har ingen lysende skjerm som holder deg våken om natta, men en lett berøring av volumhjulet tenner skjermen noen sekunder så du kan se hva klokken er. Her skulle vi ønsket at det var mulig å velge rødt skjermlys. De gule tallene kan være i skarpeste laget å se på når øynene har vennet seg til mørket. Skjermen er for øvrig av typen OLED, og er lettlest.

Den samme kontrollen brukes for å sette vekkeklokken på slumring.

Ingen billigradio

Alt i alt er dette en svært god radio. Utfordringene med å skjerme Bluetooth-signalene fra DAB- og FM-signalene virker å være løst. Radioen spiller høyt og godt, og byggekvaliteten er solid. Radioen er ikke ment å tåle regn, men vi har brukt den ute på stranda, og sett at den godt kan tåle en moderat skur.

Den nye modellen koster 1995 kroner, og blir med det et par hundrelapper dyrere enn sin forgjenger. Forgjengeren vil for øvrig fremdeles være i salg en stund fremover. I denne prisklassen er det mange mobilhøyttalere å velge mellom, men merverdien ved at dette også er en lettbetjent FM- og DAB- klokkeradio med god design og fantastisk batterikapasitet, gjør at vi ikke har problemer med å anbefale denne.

Les alle våre saker fra IFA 2014

annonse