Service

Disse produktene er det flest som lengter etter

Mange av våre lesere lengter etter fallende priser, og at ting skal komme i hyllene.

Ved hjelp av vår tjeneste Prisguide kan vi som jobber i Mediehuset Tek følge litt med på hvile produkter våre lesere er aller mest interessert i. Mange av dere har nemlig oppdaget at Prisguide-funksjonene for pris- og lagervarsling kan la dere bli blant de aller første som får beskjed når nye populære dingser ankommer landets nettbutikker, eller når det er gode penger å spare.

Nå er det er fortsatt sommervær og ferie for mange, men det er lite som tyder på at dere som besøker oss har lagt bort planene for høstens nye produktinnkjøp av den grunn – og her er de produktene som aller flest går og gleder seg til akkurat nå.

Apple iPhone 6

Desidert flest varsler er satt opp for produktet som antas å komme ut fra en av mobilhøstens aller største begivenheter, Apples lanseringssirkus, som normalt går av stabelen i september: iPhone 6.

Slik tror vi iPhone 6 vil se ut. Den kommer kanskje i to størrelser.Foto: Macitynet.it

Det er ventet at iPhone 6 vil bli tynnere enn iPhone 5S, og kanskje kommer den også i to ulike størrelser. Ripesikkert safirglass og såkalte kvanteprikker skal også være hete tips. Sistnevnte er en teknologi som skal gi bedre farger, lavere strømforbruk og høyere lysstyrke enn dagens skjerm klarer å produsere.

Kamerabrikken skal opp til 13 megapiksler, og fingeravtrykkleseren vil kunne se en forbedring. En ny iPhone vil selvfølgelig også bli raskere og bedre enn dagens modell. Det er ikke usannsynlig at dagens A7-prosessor vil bli etterfulgt av en to- eller firekjerners 64-bit A8-prosessor klokket til 2 GHz.

Still sterkere når iPhone 6 lander i Norge i et sannsyneligvis sterkt begrenset førsteopplag:
Sett opp et prisvarsel for iPhone 6 nå »

Galaxy S5

Samsung Galaxy S5.

Det nest mest populære produktet hos dere er også en telefon, denne gang fra Apples hovedrival Samsung. Deres nye flaggskip, Galaxy S5, er både vanntett og har fått pulsmåler og fingeravtrykkssensor. Spesifikasjonene er veldig gode, og telefonen har masse utstyr og funksjoner – selv om vi fant noen skjønnhetsfeil på Galaxy S5 i vår test.

Siden denne telefonen allerede er lansert, er det ikke så mange lagervarsler som er opprettet, men snarere prisvarsler. Det betyr at det er mange av dere som kunne tenkt seg en splitter ny Samsung-telefon, men at dere synes prisen er litt for stiv ennå.

Nå viser imidlertid prishistorikken for Galaxy S5 at telefonen har blitt en god del billigere siden den først dukket opp i februar i år, men om du er villig til å smøre deg med tålmodighet vil den nok ganske sikkert bli enda billigere med tiden.

Sett opp et egendefinert prisvarsel for Samsung Galaxy S5 i Prisguide »
Les testen av Samsung Galaxy S5 »

Gigabyte Brix Gaming

Brix Gaming.Foto: Gigabyte

Det er ikke bare telefoner som er populære – interessen for knøttsmå maskiner har virkelig skutt i været det siste året. En av de mest etterlengtede ble likevel ikke presentert før nå i sommer, og det er Gigabyte som klarte frieriet. Deres nyeste Brix Gaming er nemlig både liten nok til å festes til baksiden av skjermen din, og har imponerende spesifikasjoner.

Prosessoren er av typen Intel Core i5 Haswell og støtter turboboost-frekvenser inntil 3,4 GHz. Det mest oppsiktsvekkende er likevel skjermkortet. Mens mange knøttmaskiner og alt-i-ett-løsninger sverger til mobile grafikkbrikker, har Gigabyte faktisk klart å presse et fullverdig Nvidia GeForce GTX 760 inn i det lille kabinettet.

Minne og lagring må du sette inn selv, men dette kan for mange være like greit da de får muligheten til å kjøpe den beste lagringen og så mye minne de vil.

Les mer om Brix Gaming »

Hvis den nye miniboksen frister kan du kjapt sette opp et uforpliktende prisvarsel. Da gir vi deg beskjed når den dukker opp i norske butikker.

Oculus Rift

Oculus Rift.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

De mye omtalte VR-brillene Oculus Rift har allerede begeistret de fleste som har har hatt den glede å teste dem ut, inkludert Hardware-redaksjonen. Dette er produktet som skal trekke Virtual reality inn i varmen igjen, etter at hele VR-konseptet nærmest har ligget brakk siden 90-tallet (Ekstra).

Oculus Rift ser ut som et par digre slalombriller. Fremfor å titte inn gjennom et flatt, avgrenset vindu til en annen verden, blir du heller transportert dit når du trekker Rift ned foran ansiktet – graden av innlevelse er rett og slett ekstrem.

Nå til dags sender Oculus VR ut nyeste versjon av utviklerbrillene sine i posten, mens forbrukerversjonen fortsatt er et godt stykke unna. Vi aner faktisk ikke når de kan komme ut, men om du vil sikre at du blir en av de første som får vite om når det skjer, kan du sette opp et lagervarsel alt i dag »

Asus GX500

GX500.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

For litt siden testet vi den syltynne spillbærbare MSI GS70, men Asus GX500, som var Asus' frieri til spillpublikummet under sommerens Computex-messe, er faktisk enda tynnere.

Maskinen måler nemlig i underkant av 19 millimeter i tykkelse, og selv om vi så enda tynnere maskiner på messen var det ikke mange av disse som kunne trumfe GX500 på både form og kraft. Et GTX 860M-skjermkortet fra Nvidia har nemlig funnet veien inn i det tynne kabinettet, så det er overhodet ikke rart også våre lesere har fått øynene opp for maskinen.

Asus GX500 er videre utstyrt med en 15,6-tommers IPS-skjerm som består av hele 8,3 millioner piksler. Dette tilsvarer en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, og er med andre ord en skikkelig 4K-UHD-skjerm. Du skal videre kunne putte opptil 16 gigabyte minne inn i maskinen, som kommer med rask M2-basert lagring over PCIe x4.

Vi kan vente oss at maskinene vil være i butikken i løpet av tredje kvartal, altså mellom juli og september, men allerede nå kan du sette opp et gratis prisvarsel på GX500 i vår Prisguide »

Asus RT-AC3200

Asus RT-AC3200.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dersom du har fulgt med i timen vet du at det som rører seg av råtassrutere nå om dagen gjerne reklamerer med rundt 1750 Mbit/s i sammenlagt ytelse. Asus høyner skikkelig og ender på voksne 3200 Mbit/s med sin Asus RT-AC3200.

Ruteren har hele seks antenner, slik at seks ac-strømmer kan overføres på én gang. Ellers er den pakket med Asus-propritære løsninger som SmartConnect og AiRadar. Førstnevnte går ut på at ruteren selv velger tilkoblingsteknologi til enhver enhet som skal kobles til, slik at ytelsen blir best mulig.

AiRadar sørger på sin side for at ruteren sender et kraftigere signal i den retningen enhetene som skal ha nett befinner seg. Dette gir bedre ytelse og rekkevidde, ifølge Asus.

RT-AC3200 har foreløpig ikke fått noen lanseringsdato eller pris, men setter du opp et prisvarsel i vår Prisguide gir vi beskjed straks det skjer.

Har du prøvd produktvarslingen vår ennå?
Slik får du de populære produktene før alle vennene dine »

Er det andre produkter enn disse du gleder deg til for tiden? Fortell gjerne hvorfor i kommentarfeltet:

Les også
Her er produktene leserne våre gleder seg mest til
Les også
Helt ny, liten leilighet skal fylles – dette utstyret er favorittene
Les også
Dette er årets beste produkter
annonse