SamletestSeks idiotsikre ørepropper

Passer ikke øreproppene til ørene dine?

Vi har testet seks par ørepropper som passer alle typer ører.

Introduksjon

Proppene vi har testet er forholdsvis dyre. Alle kommer med fine og praktiske futteraler.
Noen av øreproppene har mer eksklusiv innpakning enn de andre.

Denne våren og sommeren har vi testet seks ulike typer ørepropper. Øreproppene vi har testet er til dels ganske kostbare, med prislapper på mellom 800 og 3500 kroner. Grunnen til at vi har testet akkurat disse proppene er at veldig mange ikke får vanlige, universale ørepropper til å passe.

Hvis du er en av dem som har prøvd mange vanlige ørepropper uten å finne noe som virker, har du muligens også en av disse dyre flokene med et titalls gamle øreplugger liggende i en skuff. Det er nettopp for deg at en løsning med formstøpte ørepropper kan være en billigere og enklere vei til godlyden enn å fortsette å prøve plugger som ikke passer.

Formstøpte hodetelefoner er nemlig en investering du garantert slipper å gjøre igjen med det første, og siden de er støpt etter formen av akkurat dine ører vet du at de kommer til å passe.

Av de seks settene med propper som vi har testet er fem formstøpte og laget for ett bestemt sett ører. Det siste settet er et universalt sett ørepropper fra Bose. Årsaken til at vi tok med det siste settet er flere tips om at akkurat dette skal passe vanskelige ører godt.

Disse øreproppene testet vi:

Lydkvaliteten fra Samsung Galaxy S III er svært god, og telefonen har innebygget støtte for høykvalitets FLAC-filer.

I denne samletesten setter vi proppene direkte opp mot hverandre. Vi tester dem med et utvalg mobilt og stasjonært utstyr.

Det mobile utstyret vi bruker er et utvalg av de beste musikktelefonene, og en lommeforsterker. Stasjonært bruker vi to kombinasjoner av digital-til-analog-konverter (DAC) og hodetelefonforsterker.

Musikken vi tester med har vi samlet i en spilleliste på Spotify. I tillegg bruker vi tapsfritt komprimert CD-lyd (FLAC) der det er mulig.

Låtene har vi valgt for å få et stort spenn i sjangrer og årganger. De fleste har god til meget god lydkvalitet, men det er ikke absolutt alle som er typiske referanselåter. Grunnen er ganske enkel – de færreste hører utelukkende på de beste opptakene på farten.

Til syvende og sist blir det helhetsinntrykket av lydkvaliteten, sammen med pris som avgjør hvilket sett ørepropper som vinner.

Spillelisten

 • Crash Test Dummies - God Shuffled His Feet (Pop)
 • Way Out West - We Love Machine (Elektronika)
 • Floratone - Do You Have It? (Jazz)
 • Eisley - Ambulance (Pop)
 • Elton John - I Don't Care (Klassisk Pop)
 • Mike Oldfield - Sentinel (Pop)
 • Madonna - Like a Prayer (Pop, kvinnevokal)
 • Dire Straits - Calling Elvis (Klassisk rock)
 • Raphael Saadiq - Big Easy (Soul)
 • Infected Mushroom - Heavyweight (Goa)
 • Muse - Supermassive Black Hole (Stadionrock)
 • Tsjaikovsky - Symf. No 6: Adagio; Allegro non troppo (Yuri Temirkanov) (Klassisk)

Spillelisten vi har brukt finner du på Spotify.