Tek.no

Sniktitt Asus VivoBook S200 og VivoBook S400

Slik er Asus billige Windows 8-maskin

Snertne VivoBook har berøringsskjerm.

Vegar Jansen, Hardware.no
25 Okt 2012 09:30

Hardware.no/London: Microsofts mye omtalte operativsystem Windows 8 slippes denne uken, men det er på ingen måte kun programvare som står i sentrum for tiden. Med på lasset følger det jo også med fabrikkfersk maskinvare, og en god del av det nye har fokus på berøring – Windows 8 kommer nemlig med et grensesnitt for berøringsskjermer.

Blant de mange PC-produsentene som over de nærmeste ukene vil pumpe ut nye modeller finner vi Asus, og vi har fått leke litt med noen av nyhetene.

Si hei til VivoBook

Asus VivoBook er en ny serie fra Asus. Ved første øyekast minner kanskje noen av dennes designelementer om den påkostede ZenBook-serien, spesielt i basen. VivoBook legger seg dog i en langt lavere prisklasse. I første omgang slippes den i to størrelser – en på 11,6-tommer og en 14-tommer – begge har berøringsfølsom LED-skjerm med oppløsningen 1366 x 768 piksler.

Asus VivoBook S200, venstre side.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Asus VivoBook S200, fra høyre.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Den minste utgaven heter VivoBook S200. Den har oppgitt matchvekt på 1,4 kilogram og skal være 2,17 cm på det tykkeste. Innvendig sitter 4 GB minne, en harddisk med 320 GB kapasitet og en prosessor fra Intel.

Storebror på 14 tommer har betegnelsen S400 og er i store trekk lik S200. Men den er utstyrt med 500 GB harddisk + 24 GB SSD-cache, og kan dessuten fås med kjappere prosessor. Vekten er oppgitt til 1,8 kilogram og tykkelsen til 2,1 cm. I tillegg har den litt bedre batterikapasitet – 44W/h mot 38 W/h på S200.

Godt og solid førsteinntrykk

Av materialer og kvalitet er førsteinntrykket godt. Lokket er beskyttet av en metallplate, mens basen har en type plast som både ser og føles ganske «metall-ish» ut. Begge størrelsene føles solide og faste i konstruksjonen.

Asus VivoBook S200, under gode reklamebildelysforhold.Foto: Asus

Den klare skjermen virker godkjent når det gjelder farger og kontrast. Oppløsningen er ikke den beste som kan kjøpes, men lav pris er altså et viktig poeng med VivoBook. For en 11,6-tommer er det i hvert fall ikke noe å klage på.

Berøringsfunksjonaliteten fungerer upåklagelig, og det er moro å kunne bruke det nye Windows 8-grensesnittet som det er ment å brukes: Med fingrene.

Selvfølgelig er også tastatur og pekeplate viktig. Også her virker det som Asus har levert ålreite løsninger. Umiddelbart kunne vi i det minste ikke finne så mye å klage over.

Asus selv skryter også av ekstra god lyd på VivoBook, og inkluderer da 11,6-tommeren. Men dette hadde vi sant å si ikke mulighet til å bedømme på Asus nokså støyende event.

Kan bli en prisvinner

Her er storebror S400.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Asus' sterkeste salgsargument for VivoBook kan bli prisen. Veiledende ligger lille S200 på kun 3990 norske kroner, da utstyrt med en Intel Pentium 987 lavstrømsprosessor. Ønsker du noe mer muskler, vil en utgave med Core i3-prosessor koste deg en femhundrelapp ekstra.

For S400 oppgis prisen til kroner 5299 for utgaven med Core i3-prosessor, og 5699 for Core i5-prosessor.

Vi håper på å kunne komme med en test av VivoBook i nær fremtid.

Les også
Med denne vil Asus kuppe studentene
Les også
Apple lanserte ny Retina-MacBook
Les også
Nå blir Googles bærbare enda billigere
Les også
Dette koster Microsoft Surface
Les også
Asus slipper små bærbar-bomber
annonse

Les også