Til hovedinnhold

Dette koster Microsoft Surface

Følger iPad-prisen.

Microsoft

Microsofts snasne nettbrett Surface med Windows 8 RT har nå omsider fått offisielle priser. Det har nemlig nå dukket opp i blant annet Microsofts amerikanske nettbutikk, og kan forhåndbestilles fra i dag.

Surface har en skjerm på 10,6 tommer, med oppløsningen 1366 x 768 piksler. Innvendig er det en Tegra 3 T30-prosessor fra Nvidia, 2 GB RAM og fra 32 GB lagringsplass – mer om dette under. Videre er det utstyrt med kamera både foran og bak, oppløsningen på disse skal være 720p. Ellers snakker vi USB 2.0, microSD kortleser, Bluetooth og 802.11n trådløst nett.

Nettbrettet skal ha batteritid på omtrent åtte timers blandet bruk. Det har en vekt på rundt 650 gram og en tykkelse på 9,3 millimeter. Karosseriet er av en aluminium/magnesium-legering kalt VaporMg.

Les mer om Surface her: Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8

Begynner på 32 GB

I USA ser den rimeligste utgaven ut til å komme på 499 amerikanske dollar, og det er nøyaktig der Apples populære nettbrett iPad med kun Wi-Fi begynner. Men Surface har da 32 GB lagringsplass, mot iPad sine 16 GB.

Ønsker du deg et deksel som kan beskytte skjermen, kan du få et slikt i fem valgfrie farger. 32 GB-versjonen kan du få med deksel for hundre dollar mer. Det høres kanskje litt drøyt ut for et deksel, men du kjøper deg faktisk et berøringsfølsomt tastatur i samme slengen. 599 dollar er for øvrig også prisen for Apple iPad med 32 GB lagringsplass.

Surface med utslått dekseltastatur.Foto: Microsoft

På toppen har vi versjonen med 64 GB å boltre seg på. Prisen er 699 dollar, da inkludert et slikt dekseltastatur. Apple iPad på 64 GB koster det samme.

Dersom vi bruker en valutakalkulator, snakker vi om priser på omtrent 2850 for 32 GB, 3400 kroner for 32 GB med dekseltastatur og 4000 kroner for den dyreste utgaven. Men vi har litt mer tro på at den vil ligge nærmere iPad-prisene her på berget, som er på henholdsvis 3790, 4590 og 5390 kroner.

Surface kan nå forhåndbestilles fra Microsoft Store, men enn så lenge ikke fra de norske sidene. For USA skal den endelige slippdatoen være 26. oktober, altså samtidig med lanseringen av Windows 8.

Kilde: NeoWin

annonse