Sniktitt

Sonys lekre OLED-TV har fått en lillebror

Nesten identisk som fjorårets A1.

Tek.no / Las Vegas: Sony fikk mye skryt i året som gikk for sin første OLED-modell, A1, og nå har den fått en lillebror. Den nye modellen har fått navnet AF8, og har blant annet arvet et par av godbitene til storebror.

Den nye modellen kommer i størrelsene 55 eller 65 tommer, men hva de kommer til å koste er for tidlig å si noe om.

Stilren og enkel

Også utseende har en del felles trekk. Den nye modellen har meget tynne rammer, som kun måler noen få millimeter. Forskjellen er at denne modellen ikke står stilt opp som en bilderamme, slik storebror A1 gjør.

I stedet har de en liten fot som er plassert midt under skjermen, men som likevel bygger så lite at skjermen nesten står flatt mot underlaget. Ytterkanten av skjermen er meget tynn, men buler noe ut på midten av baksiden der all styringselektronikken sitter plassert.

Foten er annerledes på den nye OLED-en til Sony.

Også denne modellen har samme bildeprosessoren X1 Extreme, altså den beste selskapet lager om vi ser bort fra konsept-varianten X1 Ultimate. I tillegg lager også denne TV-en lyd ved hjelp av vibrasjoner i glasset på skjermen.

A1 er marginalt bedre

Sony er ganske sparsomme med informasjon på den nye modellen, men på messegulvet står likevel de to modellene stilt opp ved siden av hverandre. Og forskjellene ikke så store som man kanskje skulle tro.

Sortnivået er naturlig nok like godt, og kommer som et resultat av at begge er OLED-TV-er. Fargene virker også å være ganske så jevngode, med andre ord noe av det bedre på markedet.

Når det kommer til lysstyrke virker det som AF8 er hakket svakere enn sin storebror, men utover det virker det meste å være ganske så jevngodt ut fra demosnuttene som sklir over begge skjermene.

Ny toppmodell i LCD

Sony XF90 stepper inn som ny toppmodell med LCD.

Sammen med det som trolig er en rimeligere OLED-modell, var også en ny toppmodell med LCD-teknologi på menyen. Denne har fått navnet XF90, og skal altså etter hva du skjønner ta over for dagens XE94-modell.

Heller ikke her vil Sony gi oss noen spesifikasjoner annet enn at også denne skjermen støtter flere HDR-formater som HDR10, HLG og Dolby Vision.

Med andre ord ligger altså fokuset på dynamisk metadata når du ser film i det sistnevnte formatet. På standen fant vi flere størrelser av skjermen, blant annet 55, 65, 75 og 85. Hvilke av størrelsene som kommer til Norge er ennå ukjent.

Sony viste også hva selskapet kommer med i fremtiden:
Sjekk denne råtassen med hele 10 000 nits »

Les også
Sony KD-65AF8: Vi tester Sonys nye OLED-TV
annonse