Til hovedinnhold
SniktittNEC Medias

Er dette messas kuleste mobil?

NEC Medias har dobbel skjerm, og den kommer kanskje til Norge.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Barcelona/Amobil.no: Mobile World Congress er over, og dermed vil det ikke bli lansert flere nye mobiltelfoner i Barcelona denne uken. Kort oppsummert har det vært et stykke mellom høydepunktene. Noen nykommere er det blitt, men den kanskje aller kuleste telefonen på messa var egentlig lansert en gang før.

Da snakker vi om NEC-telefonen Medias, som under Mobile World Congress med ett gikk fra å være et produkt for NTT DoCoMo, til å bli en modell som skal lanseres globalt.

Hvor i all verden

Nå er vi i Norge vant til å bli avglemt når det snakkes om Europa. En stund var vi sågar ekskludert fra europakartet på Euro-myntene. Men noe ganger ser det ut til at vi ikke en gang tilhører kloden, som når mobilprodusentene sier de skal lansere globalt, uten at vi i Norge ser snurten av produktene.

Slik kan det også gå med NECs telefon Medias. Når vi møter representanter for NEC i Barcelona, får vi høre at NEC er usikre på om det finnes et marked i Norge for denne mobiltelefonen.

"A phone for the geeks ..."

– Denne er for spesielt interesserte, det er en «Geek-telefon», forklarer den ellers så hyggelige NEC-damen oss.

Hallo? Geeks? Finnes det noe marked der geek-andelen av befolkningen er høyere enn i Norge? Ja, det gjør kanskje det. Men vi fant olje på 70-tallet, og har ikke svidd av alle inntektene på krigføring og motorveier. Nordmenn har kjøpekraft, og vi kjøper gjerne de mest avanserte mobiltelefonene vi finner, bare for å bytte dem i noe enda kulere så snart vi kan.

Når sant skal sies, er ikke NEC Medias helt i front når det gjelder prosessorhastighet eller skjermoppløsning. Men den har 1 GB RAM, og Snapdragonprosessor med to kjerner, i tillegg til at den evner å skille seg ut.

Løsning som fungerer

Det spennende med denne telefonen er at den har to skjermer, og at du kan brette den ut, så skjermene blir til én stor skjerm.

Denne skjermen blir delt i to med en svart stripe på midten, og dessuten er den kvadratisk, noe som ikke er egnet like egnet for alle applikasjoner. Men det er ikke først og fremst når vi prøver å kjøre en nettside eller et kart over to skjermer at vi synes løsningen er kul.

Det er når vi kjører en applikasjon på hver skjerm, eller menyene på den ene og innholdet på den andre, at dette virkelig er kult. Eller når vi skriver SMS, og den ene halvdelen av skjermen er et, etter forholdene, digert skjermtastatur.

Det går forbausende lett å forelske seg i denne løsningen. Det egner seg kanskje ikke like godt til alt, men så kan du også bare klappe telefonen igjen, så har du en helt vanlig smartmobil med skjerm på begge sider.

Bra design

Telefonen er slett ingen diger kladd, selv om den naturlig nok er litt tykkere enn de fleste moderne smartmobilene, men virker solid og passelig eksklusiv. Batteriet på 2100 MAh vil antakelig få ben å gå på om det blir intensiv bruk av begge skjermene.

Løsningen er smart, og NEC fikk mye oppmerksomhet for telefonen på sin stand.

Etter prøvekjøringen har vi i alle fall stilt oss i kø for å få tak i en telefon, og driver lobbyvirksomhet for den japanske produsenten til å teste ut markedet for en slik modell i Norge.

Les også: YotaPhone har skjerm foran og bak

Her kan du se noen bilder av telefonen:

annonse