Tek.no

Rykte

Analytiker er skråsikker: 14-tommers MacBook Pro kommer i år

Og den kan få helt ny skjermteknologi.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Den ofte treffsikre Apple-analytikeren Min-Chi Kuo i KGI Securities er igjen ute med sine spådommer rundt kommende Apple-produkter. I et nytt notat fremholder han nå sin tidligere uttalelse om at Apple vil lansere en oppdatert MacBook Pro med 14,1-tommers skjerm i løpet av året.

Denne skal ifølge Kuo også få en helt ny skjermteknologi kalt «Mini-LED», melder han.

Vil gi et mer presist bilde

Mini-LED-skjermer lyssettes av flere små og krympede lysdioder enn dagens tradisjonelle LED-belyste skjermer. Ved å få plass til flere lysdioder bak skjermpanelene enn i dag kan lysstyrken økes og kontrolleres mer presist samtidig som bildet gis bedre dynamikk ved at ulike soner dimmes ned eller belyses etter behov.

Kuo sier ikke noe om hvordan Apple eventuelt vil implementere Mini-LED-teknologien i skjermene sine.

I motsetning til for OLED og Micro-LED er ikke Mini-LED-skjermer såkalt «self emitting». De utstråler altså ikke sitt eget lys, men trenger hjelp av et antall LED-dioder i bakkant.

Mini-LED i flere Apple-dingser

I tillegg til en helt ny MacBook Pro med 14,1-tommer skjerm hevder Kuo at Apple vil lansere en ny 27-tommer iMac Pro samt en ny iPad Mini i løpet av året. Alle disse tre produktene skal visstnok få en Mini-LED-skjerm, sammen med oppdaterte versjoner av dagens MacBook Pro 16, den største iPad Proen og «vanlige» iPad.

De siste årene har Kuo truffet spikeren på hodet en rekke ganger. Som da han hevdet Apple ville gi opp de problematiske «sommerfugl»-bryterne på tastaturene sine, introdusere to nye iPad-størrelser, samt lansere en MacBook Pro med 16-tommers skjerm.

Nylig gikk han også ut med sjokk-meldingen om at Apple visstnok vurderer å droppe prosessorkjempen Intel fra sine Macer:

Les også
Analytiker: Apple vil lansere radikalt nye Macer
annonse

Les også