Til hovedinnhold
RykteAlt vi vet om iPhone 15

iPhone 15 kan få ny skjerm og runde kanter

iPhone 15-serien kan kvitte seg med fysiske knapper.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det kommer stadig nye rykter om Apples iPhone-serie, og her har vi forsøkt å oppsummere alt vi vet om den kommende iPhone 15.

Skal vi tro de ferskeste ryktene vil den nye serien både få et mer avrundet design, knappene forsvinner og toppmodellen vil hete Ultra.

Når kommer iPhone 15?

Som vanlig er det ventet at iPhone 15-serien vil slippes i september. Mobilene blir trolig hete iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Det verserer imidlertid også rykter om at den heftigste modellen vil hete iPhone 15 Ultra, men hvorvidt det vil erstatte Pro-navnet er ikke sikkert.

Tynnere kanter og rundt design

Det ferskeste ryktet sier at de nye iPhonene vil få et nytt design med rundere kanter. Informasjonen stammer fra «lekkeren» @ShrimpApplePro på Twitter, som sier at selve skjermstørrelsen blir beholdt, men de skarpe kantene vi har blitt vant med de siste årene vil forsvinne.

I stedet vil designet minne mer om Apple Watch Series 8, ifølge lekkeren.

Dette skal også gjøre at skjermkantene rundt mobilen blir tynnere.

Dynamisk øy til alle

Mens det bare er iPhone 14 Pro-modellene som har selskapets nye «Dynamiske øy», vil den være å finne på samtlige varianter av iPhone 15 Pro. Gode nyheter for deg som foretrekker innstegsmodellene til iPhone, altså.

Forsvinner knappene helt?

Det har også gått rykter om at iPhone 15 PRo vil miste de fysiske knappene helt. Informasjonen stammer fra underleverandøren Cirrus Logic.

Phonearena melder at selskapet i et brev har meldt om at de jobber med en ny brikke som skal brukes av en «strategisk kunde». Brikken skal være aktuell for produkter i siste halvdel av 2023, og være av en type som i dag driver Taptic Engine for Apples iPhoner – og disse vibrasjonsfunksjonene vil være helt sentrale for en knappeløs telefon.

Den nye brikken er ikke alene om å antyde endringen. iPhone-spåmann Ming Chi Kuo har allerede sagt at en av de største endringene i neste års iPhone Pro og en kommende Ultra-versjon vil bli statiske, berøringsfølsomme knapper fremfor dagens vanlige, fysiske.

Phonearena melder dessuten at to analytikere fra banken Barclays også mener at Cirrus Logic-brikken vil være del av denne nye løsningen.

Hva som eventuelt vil skje med den fysiske varslingsbryteren er uklart, men hvis både volum- og låsetaster er i ferd med å bli «virtuelle» kan det godt hende Apple ønsker en iPhone helt fri for fysiske, bevegelige deler på utsiden.

Lurevibrasjoner

Kraftige vibrasjonsmotorer har lenge blitt brukt til å «fake» knapper der man egentlig bare har berøringsfølsomhet. Ett eksempel er i iPhone SE som fortsatt har TouchID. Hjemknappen på de telefonene beveger seg ikke i det hele tatt, men later som ved hjelp av vibrasjonstilbakemeldinger.

Samme type tilbakemeldinger ble også brukt da Apple fortsatt hadde 3D Touch med berøringsskjermer som kunne føle hvor hardt du trykket på dem.

Løsningen benyttes også i Apple Watch og i pekeplaten på MacBook-laptoper.

Rykter om ny Ultra-utgave og USB-C

Knappeløs iPhone er ikke det eneste som kan bli nytt, skal man tro den ivrige ryktebørsen. Også en Ultra-utgave med ramme i titan kan være på vei, og da som mulig nivå over dagens toppmodeller med «Pro»-etternavn.

I tillegg ventes det at 15-modellene vil få USB-C-kontakt, eller i det aller minste en forbedret USB-C-støtte. EU forsøker i disse dager å regulere krav om felles ladestandard, og Apple har sagt at de vil forholde seg til reguleringene – men som Marques Brownlee nevner i sin video om saken, har ikke Apple eksplisitt sagt at de vil lage en USB-C-basert iPhone. De to tingene er ikke nødvendigvis det samme.

annonse