Til hovedinnhold

Google vil straffe treige nettsider

Laster ikke siden raskt nok blir den satt i skammekroken av søkegiganten.

Chrome skal i fremtiden merke hvilke nettsider som er raske eller trege.
Google

Google skal nå se på alternative løsninger for å merke nettsider som er trege og dårlig designet for innlasting. Sider som er kjent for å være trege vil bli merket slik at brukerne enkelt kan se dette, melder selskapet på sin egen bloggside.

Selskapene har i mange år kjempet om å lage den raskeste nettleseren, men nå kan det virke som fokuset er i ferd med å dreies mot utviklerne av nettsider.

Raske sider vil bli belønnet

Via nettleseren Chrome skal Google nå se på ulike løsninger for opplyse brukerne om hvorvidt nettsidene de surfer på er raske eller dårlig optimalisert.

Med denne merkeringen ønsker selskapet angivelig å fokusere på hvordan nettsider lages og optimaliseres for bruk. Og kanskje vil dette gjøre at utviklere legger seg i selen for å oppnå en bedre merking på sidene de drifter.

Google sier ikke noe om hvor mange sider som eventuelt vil få en dårlig markering for å være trege, men trolig er problemet ganske omfattende siden de nå bruker tid og ressurser på dette.

Ikke avklart hva slag merking det blir

Prosjektet er inne i en ganske tidlig fase, og akkurat nøyaktig hvilken for merkingen av sider vil bli, er enda litt i det blå.

I bloggen så forklarer utviklerne at de har prøvd seg frem med flere løsninger. De skal vurderer flere løsninger, og se nærmere på hvilke som gir mest mening for brukerne.

En av variantene de har vurdert inkluderer en «splatt»-effekt i ulike farger, ut ifra hvilken hastigheter siden kan skilte med. Det er også vurdert en innlastingsbar som skal ha forskjellig farge ettersom hvilken hastighet nettsiden yter.

Selskapet kommer likevel til å trå forsiktig, og se nærmere på hvilke parametere og forutsetninger de ulike sidene har for å merkes dårlig eller godt.

Norske Opera har også en velkjent nettleser:
Den nye Opera GX er spesielt laget for spillere »

(Kilde: Google)

annonse