Til hovedinnhold

Opera GX er en nettleser lagd spesielt for spillere

Nå tilgjengelig i «Early Access».

Norske Opera Software har nettopp dratt sløret av en ny nettleser: Opera GX.

Ifølge selskapet er er nettleseren spesielt påtenkt gamere og andre med stor interesse av spill og spilling. Derfor skal også Opera GX komme med elementer og egenskaper som vi ikke finner hos nettlesere flest.

Designerne ser også ut til å hentet inspirasjon fra både maskin- og programvare rettet mot PC-brukere med fokus på spilling.

Nettleseren har dessuten lydeffekter og kan synkroniseres mot Razer Chroma for å tilpasse maskinvarebelysningen til webaktivitetene.

Sett grenser på ressursbruken

Et eksempel på gaminginspirert design finner vi også i toppbildet, der nettleserens kontrollpanel «GX Control» kan brukes for å sette en fast grense på hva nettleseren skal kunne ta for seg av datamaskinens RAM- og CPU-ressurser.

Dette betyr at ikke spillere nødvendigvis er nødt til å lukke nettleseren før en spilleøkt – ikke engang dersom de har litt gammel maskinvare.

En annen funksjon som trekkes fram er integrasjonen med Twitch. Et eget sidepanel gjør det mulig for brukeren å se kanaler og bruker man følger. Det er også mulig å få varsler når en fulgt Twitch-strømmer starter en ny direktestrøm.

Ellers finnes det også snarveier til andre tjenester som Reddit, YouTube og Discord.

Opera nevner også et eget «IM»-sidepanel for diverse meldingstjenester, reklameblokkering, gratis VPN og kompatibilitet med vanlige Chrome-utvidelser.

Det vi kanskje har enda mer sansen for er video «popout», som sørger for at video legger seg over andre nettleserelementer og andre applikasjoner.

I tillegg jobbes det med at video også skal kunne legge seg over spill, slik at man for eksempel kan se en opplæringsvideo samtidig som man kjører spillet og følger instruksjonene.

Early Access for Level 1

Opera GX er på ingen måte ferdig – egentlig slippes ikke den første versjonen før en eller annen gang senere i år.

Men i ekte gamingånd har selskapet gjort sin nye nettleseren tligjengelig en «early access»-utgave – eller betaversjon som det også heter. Den er kun tilgjengelig for Windows-brukere.

Opera sier også at nettleseren ikke komme i vanlige versjoner, men snarere ha nivåer eller «levels». Skulle du ha lyst å ta en kikk på nyvinningen, finner du altså «Early Access for Level 1» på selskapets hjemmesider.

Andre tenker også nytt:
Her er Microsofts nye «Chromium»-nettleser >>>

(Kilde: Opera)

Les også
Microsoft viser frem sin nye «Chromium»-nettleser
Les også
Twitch-kjendisen «Ninja» skal ha fått én million dollar for å spille Apex Legends
Les også
Norske Kjetil (30) strømmet i 505 timer på 30 dager
annonse