Nyhet

Taper gigantsummer hver uke

(Foto: Motorola)

Motorola kunne i går presentere kvartalsresultater for de tre første månedene i år. Og det var lite hyggelig lesning for aksjonærer og ledelsen i selskapet. På ett år har selskapet halvert markedsandelen, og taper penger så det suser. På tre måneder har Motorola tapt 418 millioner dollar, eller hele to milliarder kroner.

Halvert

Ifølge Greg Brown, selskapets nye direktør, har Motorola nå en markedsandel på 9,5 prosent i mobilmarkedet. Dette er en halvering fra samme tid i fjor, da selskapet hadde hele 17,5 prosent markedsandel og var verdens definitive nummer to av produsentene. Antallet solgte telefoner falt fra 45,4 millioner enheter i fjor til 27,4 millioner under første kvartal i år.

Fortsetter fallet nå vil selskapet bli passert av LG og Sony Ericsson i markedsandel i løpet av året.

Dessverre for Motorola er det få lysglimt i mørket. Selskapet taper penger på alle fronter, med mobildivisjonen som største tapssluk, og tross stor utskiftning i selskapets ledelse har ikke de nye kreftene klart å snu utviklingen.

Kan bli mindre enn LG og Sony Ericsson

Greg Brown sa under presentasjonen av resultatene at tapene vil fortsette, men at man håper på å stabilisere salget på dagens nivå.

Brown sier nå at ledelsen nå vi fokusere på å kutte stort i kostnader, deriblant i utvikling og produksjon. Men i tillegg fortsetter prosessen med å splitte selskapet i to og eventuelt selge, slik selskapet varslet i mars.

(Kilde: Cellular News, Mobil.se)

Les også
Lilleputten blir verdens tredje største
Les også
Motorola kan bli indisk
Les også
– Motorola-sjefen er inkompetent
Les også
Motorola-sjef tar styringen
Les også
Motorola rømmer Norge
Les også
Begeistring for mulig Motorola-salg
annonse