Nyhet

Lilleputten blir verdens tredje største

Salgsuksesser som KU990 gjør at LG kaprer markedsandeler.

Motorola måtte se på at koreanske Samsung tok over deres posisjon som verdens andre største mobilprodusent mot slutten av fjoråret. Nå ser det ut til at de blir nødt til å gi fra seg tredjeplassen.

Også denne gangen er det en koreaner som ligger an til å gå forbi Motorola. Salgssuksesser som Chocolate-serien har sørget for at den tidligere lilleputten LG har økt sin markedsandel fra 6,4 til 8,6 prosent, skriver IDG.se.

LG forbi Moto i år

Dette gjør LG til verdens fjerde største mobilprodusent foran Sony Ericsson og bak Motorola. Analyseselskapet Strategy Analytics spår nå at LG kommer til å rase forbi Motorola i løpet av året.

Dette vil svi for Motorola på mer enn én måte. Motorola er nemlig største produsent i USA, men kommer trolig til å bli forbigått av LG og Samsung i hjemlandet, skriver Bloomberg.

Koreanerne banker Moto i USA

I første kvartal i fjor hadde Motorola en markedsandel på over 37 prosent i hjemlandet. Første kvartal endte på oppsiktsvekkende 25 prosent, en nedgang på hele 12 prosent. Samsung og LG hadde 16 prosent andel hver i første kvartal, og økte til 21 prosent samme periode i år.

Strategy Analytics regner med at Motorola mister førsteplassen i det amerikanske markedet i løpet av andre halvdel av 2008.

(Kilder: IDG.se, Bloomberg.com)

Les også
LG vil på pallen
Les også
Ingen over, ingen ved siden
Les også
Taper gigantsummer hver uke
Les også
Samsung skrur på bremsene
Les også
– Motorola-sjefen er inkompetent
Les også
Amerikanere elsker Samsung
Les også
– Latterlige saker fra Motorola
annonse