Til hovedinnhold

Xperia X10 oppgraderer

Sony Ericssons Xperia X10-modeller har mottatt svært varm velkomst de siste månedene, både blant forbrukere og blant testere. En av de største ulempene med X10-familien er imidlertid at de fortsatt kjører Android 1.6, en plattform som begynner å bli gammel.

Likevel har Sony Ericsson klart å få svært mye ut av plattformen, ved hjelp av egne tilpasninger og småprogrammer. Nå nærmer det seg også en oppgradering til Android 2.1 for X10-eierne.

Sony Ericsson hadde fra før annonsert at denne oppgraderingen ville dukke opp i løpet av fjerde kvartal, og også tidligere i år ble det snakket om september som mulig slippdato. Selskapet har nemlig annonsert gjennom sin britiske Twitter-konto at det er duket for Android 2.1-oppdatering innen utløpet av september i år.

Twitter-meldingen er rettet mot en bruker, og avsluttes med "Vi håper dette hjelper." Vi er usikre på hva det skal hjelpe mot i brukerens tilfelle, men for Sony Ericssons kunder er det nok betryggende å vite at man endelig vil få tilgang på filsending per Bluetooth, Exchange-støtte i Androids egen klient og bedre synkronisering overfor sosiale medier.

Siden vi vet at lokale tilpasninger ofte tar litt tid kan det hende at vi må vente noe lengre på oppgraderingen her til lands. Det er også ukjent eksakt hvilke modeller i X10-familien som vil få oppgraderingen.

Til sammen fins det tre modeller i Xperia X10-familien i dag. X10 med 4 tommer stor skjerm og kamera på 8 megapiksler, og dens småsøsken X10 Mini og X10 Mini Pro. To av disse kan vinnes i ukens konkurranse.

(Kilde: androidandme.com)

annonse