Nyhet

– Det blir ingen internettkrise

Det er for lenge siden blitt varslet at det snart ikke vil være flere IPv4-adresser tilgjengelige, og derfor blir IPv6-adresser mer og mer aktuelle. I slutten av februar vil de siste IPv4-adressene deles ut.

Gisle Hannemyr, fra Universitetet i Oslo, ønsker å avdramatisere situasjonen. Riktinok viser løpende beregninger fra IPv4 Exhaustion Counter at det er tomt for IPv4-adresser den 21. februar 2011.

Likevel mener Hannemyr det er forholdsvis udramatisk i og med at IPv6 er på plass. I verste fall er det snakk om litt kompetanseheving, det vil si diftsavdelinger må få lære seg å konfigurere IPv6-systemet. Videre må gammelt utstyr byttes ut.

Universitetet i Oslo har drevet IPv4 og IPv6 parallell ganske lenge. Blant fordelene med IPv6, sammenlignet med IPv4, er tilgang til flere funksjoner som kvalitetskontroll og multimedia, pluss tilgang til langt flere IP-adresser.

Mangel på IPv4-adresser vil i første rekke få konsekvenser for nettleverandører. De må begynne å selge IPv6-adresser til nye kunder, sier Hannemyr til nettstedet digi.no.

Heller ikke Telenor er bekymret. Det er ventet at IPv4 og IPV6 skal eksistere sammen i en forholdsvis lang periode, i hvert fall tre år. Selskapet har i løpet av første kvartal 2011 planer om å tilby prøvetjenester med IPv6 for bedriftsmarkedet. Telenor har ambisjon om at alle kunder som ønsker det, skal få IPv6 innen 2013.

(Kilde: Digi.no)

Les også
Verden bryr seg lite om IPv6
Les også
Alle vil på nettet
Les også
Tiden renner ut for IPv4
Les også
Google med et IPv6-initiativ
annonse