Tek.no

Nyhet

Tiden renner ut for IPv4

27 Juli 2010 08:00

Det er flere ganger tidligere vært advart mot dette problemet, men nå kommer en uttalelse fra John Curran, sjefen for American Registry for Internet Numbers (ARIN). ARIN er en organisasjon som har ansvaret for utdeling av IP-adresser i USA. Curran sier at om ett år fra nå vil det ikke være flere IP-adresser igjen å dele ut.

Vint Cerf, som ofte er blitt kalt internettets far, sier noe av det samme på Youtube-videoen øverst i denne artikkelen.

Det dukker stadig opp nye enheter som trenger IP-adresser, ikke bare vanlig datamaskiner og bærbare maskiner, men også mindre dingser som blir koblet til nettet. Det er nå opprettet en Twitter-melding som visstnok skal fungere som nedtelling for IPv4.

Ifølge John Curran fra ARIN vil de siste tilgjengelige IPv4-adressene deles ut i løpet av 2011. Det er internettleverandører og leverandører av teknisk utstyr for overføring av data, som har ansvaret for overgangen til IPv6, men også store selskaper som Google og Facebook har et ansvar for at den nye strukturen snart skal være på plass.

Overgangen fra IPv4 til IPv6 er allerede i gang, men det begynner å haste med at flere skal være med. Google skal visstnok allerede ha tatt i bruk IPv6 i de fleste av sine tjenester, og Facebook skal være i startfasen.

(Kilde: Readwriteweb)

Les også
Rydder i kaoset
Les også
– Det blir ingen internettkrise
Les også
Siste IPv4-adressene
Les også
Facebook til himmels
Les også
Island går forbi Norge
Les også
Bedre sikkerhet på internett
annonse

Les også