NyhetVerden bryr seg lite om fremtidens internett

Verden bryr seg lite om IPv6

Ferske tall viser at overgangen til IPv6 går tregt

Det amerikanske selskapet Akamai er en innholdsleverandør som har kunder i over 200 land. Selskapet har nylig lagt ut ferske tall, og konklusjonen er at overgang fra IPv4 til IPv6 går veldig tregt, det kan virke som en stor del av verden ikke bryr seg.

Akamai rapporterer om 5,2 prosent økning i antall IP-adresser på første kvartal 2011 sammenlignet med fjerde kvartal 2010, det vil si flere enheter er blitt tilkoblet internett. Likevel går overgangen til IPv6 meget tregt, selv om 4,2-milliarder IP-adresser i IPv4-systemet snart er oppbrukt.

IPv4-mangel har skapt et nytt marked

Det kan virke som enkelte selskaper har tenkt å «løse» problemet med å kjøpe IPv4-adresser som er igjen. For eksempel Microsoft som kjøpte over 600 000 IPv4-adresser tidligere i år.

Onsdag 8. juni 2011 ble det gjennomført en verdensomfattende test av IPv6-adressesystemet. Testen var vellykket i den forstand at den viste IPv6-teknologien fungerer, også i kombinasjon med bruk av IPv4.

Test selv egen IPv6-status

Du har muligheten til å teste ut din IPv6-status ved å besøke en bestemt nettside. Testsiden bruker Javascript, og kjører en rekke tester. Blant disse er om nettleseren er klar for IPv6 og om nettleverandørens DNS-server bruker IPv6. Du finner selve testsiden på test-ipv6.com.

(Kilde: Zdnet)

Les også
IPv6-dagen nærmer seg
Les også
Bekymret for IPv6-overgangen
Les også
IPv6 skal testes ut
Les også
– Det blir ingen internettkrise
annonse