Til hovedinnhold

Hacket fly gjennom underholdningssystemet

Den amerikanske mannen skal ha hacket 15 til 20 fly gjennom flyenes underholdningssystem, for så å skryte av det på Twitter. FBI er på saken.

Shutterstock

Til daglig driver Chris Roberts et sikkerhetsselskap, nå mener FBI at han har fått motorene i fly til å ruse gjennom å ha hacket flyets datasystemer. Det skriver Wired.

Det var den 15. april i år at Roberts gikk om bord på en Boeing 737 tilhørende det amerikanske flyselskapet United Airlines og som skulle ta av fra Denver. Fra setet sitt twitret han at han skulle se om han klarte å manipulere maskinens datasystemer. Noen timer senere ble han arrestert av FBI og fikk datautstyret beslaglagt.

Skrudde opp en boks under setet

Ifølge en rapport fra FBI skal han ha brukt underholdningssystemet om bord for å få tilgang.

Under setet sitter en såkalt «Seat Electronic Box» som Roberts skal ha skrudd opp for så å koble seg inn ved hjelp av en nettverkskabel. Derfra har har koblet seg inn i datasystemene levert av Thales og Panasonic og fått tilgang til andre funksjoner i flyet.

Flyet beveget seg sidelengs

I ett av tilfellene mener FBI han har skrevet over en kode som kontrollerer flyets jetmotorer og så fått en av motorene til å ruse hvorpå flyet beveget seg sidelengs i luften.

Roberts er foreløpig ikke tiltalt for noen kriminell handling.

På Twitter skrev han på søndag:

- Under de siste fem årene har min eneste interesse vært å forbedre sikkerheten på fly...Med tanke på den nåværende situasjonen har jeg blitt redd for å si for mye.

De kriminelle på nettet har blitt enda mer profesjonelle:
Stadig proffere og mer avanserte trusler » (Cw.no)

...mens vi bryr oss stadig mindre om sikkerhet:
Mobilgenerasjonen tar for lett på sikkerheten » (Cw.no)

annonse