Tek.no

Nyhet

5 gaver som garantert gleder

23 Des 2008 06:00

Julaften er kun en knapp dag unna, og det er ikke få som må kjappe seg om de skal rekke julegavehandelen. Om du er en av dem har vi her fem gavetips som garantert vil glede. Og det beste av alt - du finner dem på en butikk i nærheten av deg.

MP3-spiller

En MP3-spiller under juletreet vil garantert glede de fleste. Alternativene her er ikke få, og prisen varierer stort mellom de mest funksjonsrike utgavene og de helt enkle. Om du vil satse på det lille ekstra så vil enten Ipod Touch eller Creative Zen X-fi gjøre susen. Begge disse spillerne kommer med trådløst nettverk, Ipod Touch for at du skal kunne surfe på nett, Zen X-fi for at du skal kunne spille av musikk du har på PC-en rett i spilleren. Begge disse spillerne har fått gode karakterer i tester. Prismessig ligger Ipod Touch 16GB på rundt 2.000 kroner i norske butikker, mens Zen X-fi har en pris på rundt 1.300 kroner for 16GB.


Om denne prisen blir for høy kan du også vurdere en Ipod Nano som koster rundt tusenlappen eller Samsung S3 som du får for rundt 600 kroner i norske butikker. Begge disse spillerne gir deg god kvalitet og mange funksjoner som garantert vil glede.
Les alle våre tester av MP3-spillere, høytalere og headset her.

Kamera

I likhet med MP3-spillere kommer digitalkamera i forskjellige utgaver og prisklasser. Om du har råd og vil gi en ekstra fin gave kan speilreflekskameraer som Nikon D90 og Canon 50D være gode tips. Nikon D90 ligger på rundt 9.000 med objektiv, mens Canon 50D bryter den magiske 10.0000 grensen Men du finner også billigere kameraer av denne typen, som Canon 1000D hvor du må ut med litt over 4.000 kroner for kamerahus med linse.


Ellers kan du også vurdere et langt billigere kompaktkamera. Kameraer av denne typen kommer på et sted mellom 1.000 og 3.000 kroner, alt ettersom hva slags funksjoner du ønsker og antall megapiksler på kameraet. Både Samsung, Sony, Panasonic og Olympus har flere gode alternativer her. Om du trenger tips kan du sjekke alle våre nyheter og tester av kompaktkameraert her.
Om gavemottakeren allerede har et kamera kan et enkelt videokamera gjøre susen, videokameraer koster ikke lenger allverdens, og kameraer som gjør opptak i HD koster mellom 4.000 og 8.000 kroner i norske butikker. Her kan du lese vår stortest av syv HD-videokameraer.
Om du vil ha er særdeles rimelig kamera kan du kjøpe Creative Vado til under tusenlappen. Dette er et svært enkelt videokamera som lett får plass i lommen. Verdens beste oppløsning kan du derimot ikke forvente deg.

Mobiltelefon

En mobiltelefon til jul vil være en stor glede. Pass bare på at gavemottakeren ikke allerede har en bedre mobil fra før. Prismessig trenger du slett ikke komme dårlig ut av et slikt kjøp. Du kan fint få gode mobiltelefoner til under tusen kroner. Om du trenger gode tips bør du sjekke ut denne artikkelen i vårt søstermagasin Mobilen.
Om gavemottakeren allerede har mobil og slett ikke har bruk for en ny, så kan kanskje litt tilbehør være en god idé. Mobiltilbehør er samtidig langt billigere enn selve mobilen. Hva med for eksempel et godt headset, en god høytaler eller kanskje en mobilveske? Denne artikkelen kan gi deg mange gode tips til godt mobiltilbehør.

Ekstern harddisk

Er det noe alle trenger så er det mer lagringsplass, og en ekstern harddisk er noe som vil glede mange, men som slett ikke trenger ta knekken på lommeboken din. Du finner enkelt eksterne harddisker med opp til en terrabyte lagringsplass til under tusen kroner. Det beste er at slike disker finner du stort sett overalt hvor de selger elektronikk. Du bør likevel vurdere hvorvidt du vil ha en ekstern harddisk som kan tas med på tur, eller en som skal trygt plasseres i et skap før du handler.


Her kan du lese alle våre artikler om eksterne harddisker.

Datatilbehør
En ting som alltid vil slå an er godt tilbehør til maskinen. Her kan du velge mellom både gode trådløse muser, webkameraer, tastaturer, USB-stasjoner og høytalere. Slike dupeditter kommer i alle mulige fasonger, farger og priser. Om du kjenner noen som er glade i å spille kan du for eksempel kjøpe en spillmus av typen Cyber Snipa Stinger, NZXT Avatar eller Microsoft Sidewinder Mouse. Disse får du kjøpt til rundt 500 kroner i butikkene. Du kan også kjøpe tilhørende tastaturer ment for spilling som Microsoft Sidewinder X6 og Logitech G15. Dette er gaver spillende familiemedlemmer vil sette stor pris på. For de mer designbevisste vil kanskje heller musen Microsoft Arc være tingen.


Her er det nesten kun fantasien som setter grenser og en tur til elektrobutikken vil utvilsomt gi deg mange gode ideer. Husk bare at alt som går på batteri ikke er gull. Kvalitetsforskjellen kan være stor mellom billige produkter og de litt dyrere. Men harde overraskende pakker vil alltid være en slager på julaften.
Trenger du flere gavetips? Her har du forslag til noen gaver litt utenom det vanlige, disse gavene er det derimot ikke like enkelt å finne i norske butikker dagen før julaften.

Les også
Jul opp mobilen din nå
Les også
Julen er reddet!
Les også
Siste liten julegavetips: Mobiltilbehør
Les også
Tips til gratis julegaver
Les også
Mangler du julegaveideer?
Les også
Julegaver til den som "har alt"
Les også
Disse bør havne under juletreet
annonse