Til hovedinnhold

Slik får du spilt Flappy Bird uten å kjøpe brukt telefon

Du trenger ikke å betale blodpris.

Nettstedet Kongregate har kanskje den beste nettklonen av Flappy Bird vi har prøvd.Foto: Skjermdump Kongregate.com
Det virker nesten for åpenbart at internettfenomenene Doge og Flappy Bird hører sammen.Foto: Skjermdump, dogetek.co
Flappy Doge er imidlertid ikke noe enklere enn originalen. Much over!Foto: Skjermdump, dogetek.co

Flappy Bird-galskapen sprer seg som ild i tørt gress. Spillsuksessen ble brått trukket fra appbutikkene i helgen, men farsotten viser få tegn til å gi seg. Nå går telefoner og nettbrett, med spillet installert, for tusenvis av kroner på nettsteder som eBay og Finn.no.

I noen tilfeller ser det mest ut til at spillet bare brukes som et salgsargument, for å jekke opp prisen litt. Men, noen av annonsene krever virkelig heftige priser. På finn.no ligger det gjenstander ute til mellom 15 000 og en million kroner – kun fordi Flappy Bird er forhåndsinstallert.

Det er all grunn til å være skeptisk til en del av disse annonsene. For det første er enkelte av dem priset skyhøyt, og for det andre vil du ikke få lastet ned Flappy Bird igjen, dersom du ønsker å nullstille telefonen. Nullstiller du ikke en brukt telefon kan det være vanskelig å vite om det skjuler seg annen programvare på den.

Aller tryggest på nett

Den aller enkleste måten å få utløp for Flappy Bird-abstinensene sine, er ved å åpne en nettleser. Klonene av spillet er mange, og til dels morsomme. Holder du deg til relativt kjente nettsteder er disse også forholdsvis trygge, sammenliknet med mange av Flappy Bird-klonene for mobiler.

Går du for eksempel til nettstedet Kongregate.com kan du spille Flappy Bird Flash, som har kliss lik både brukeropplevelse og grafikk.

Hvis du er spesielt glad i farsotter, kan du ta turen til dette nettstedet, for en omgang Flappy Doge i stedet. Mange vil kjenne igjen Doge som ett av mange dyrerelaterte internettfenomener i det siste.

Fortsatt mulig å laste ned til Android

Hvis du, eller noen i samme husstand som deg, har installert Flappy Bird, er det fortsatt håp. Både Apple og Google har enn så lenge tatt vare på filene som skal til for å laste ned Flappy Bird på nytt. Det betyr at den som har brukt spillet vil finne den i sin egen appoversikt.

I Google Play skjuler appen seg blant alle de andre appene dine, under "Mine apper" og "Alle". Bla litt i denne listen, og Flappy Bird vil fortsatt dukke opp. Her fungerer imidlertid løsningen litt annerledes enn i App Store, så det kan tenkes at appen forsvinner raskere herfra.

Hvis du har brukt en annen Google-konto til å hente ned Flappy Bird, kan du fjerne kontoen etterpå uten at spillet blir berørt.

Hvis Flappy Bird er lastet ned med Apple-kontoen tidligere, skjuler den seg også i appoversikten din. Herfra kan den lastes ned som vanlig.
Her har vi akkurat lastet ned Flappy Bird fra iCloud-kontoen tilkoblet nettbrettet.
Hvis du vil laste ned Flappy Bird for Android-telefoner kan du enten spørre en venn, eller se om du finner installasjonsfilen. Begge deler er i grenseland, selv om appen både er gratis og annonsefinansiert.

... og til iOS-dingser

Apples løsning lagrer automatisk apper du har lastet ned i iCloud-kontoen din. Her går du også til oversikten over apper du har kjøpt, og Flappy Bird bør skjule seg blant dem.

Siden Apples løsning er en ren backupløsning i skyen, er det sannsynlig at spillet vil bli liggende her, hvis ikke utvikleren trekker også appene som har blitt installert så langt. Den muligheten ligger i både Apples og Googles system, men den brukes forholdsvis sjelden.

Akkurat som med Google Play, kan du få noen andre til å logge seg inn for å laste ned spillet, og det vil bli liggende der etterpå.

Her er det imidlertid lurt å være klar over at begge appbutikkene setter visse begrensninger i hvordan du får lov til å bruke kontoen din. For Apples del innebærer det for eksempel at kontoen du bruker må tilhøre samme husstand.

Det fine med denne løsningen er imidlertid at du er helt sikker på hva slags innhold det er du laster ned. Dette er den originale Flappy Bird-appen, og ikke en potensiell informasjonstyv, eller utsender av dyre tekstmeldinger.

Se listen over årets apper for 2013

Andre måter?

Siden Flappy Bird er utgitt av et annet programvarehus på Windows Phone, ligger spillet fortsatt ute i appbutikken for denne plattformen.

Hvis du beveger deg lenger ut i den lovmessige gråsonen, er det mulig å laste ned den originale installasjonsfilen for Android-versjonen av Flappy Bird. For øyeblikket ligger den ute på nettstedet xda-developers.com – et forum for utviklere og entusiaster.

For å få installert denne filen må du åpne Android-telefonen din opp for "Ukjente kilder", et valg som ofte skjuler seg under "Sikkerhet" i hovedmenyen på Android-telefoner.

Du bør likevel være oppmerksom på at dette også kan være risikabelt for telefonen din. Når du installerer slike filer har Google enda mindre kontroll med sikkerheten enn de har i sin egen appbutikk. Det er altså fornuftig å være forsiktig med hvor du henter filen fra, i tillegg til at dette altså ikke er en helt stueren måte å skaffe seg tilgang på appen.

Har du en iOS-enhet skal det være mulig å gjøre en såkalt "jailbreak" for å åpne opp telefonen din. Etter at den er åpnet opp kan du gjøre det samme som Android-brukerne. Men denne typen endringer påvirker telefonen din fra innerst til ytterst, og kan bety problemer med alt fra oppdateringer til garantireparasjoner.

Det har brutt ut Flappy Bird-feber på Finn.no. Les mer på Mobilen.no

annonse