TestEA SPORTS Football Club (Android/iOS)

Nå kan du fikse på Fifa-laget ditt hvor som helst

EA Sports har oppgradert mobil-appen til iPhone og Android for Fifa 14.

I forrige uke lanserte EA Sports årets utgave av sitt ekstremt populære fotballspill til konsoll og PC, nemlig FIFA 14. I år har de enda større fokus på spillmodusen Ultimate Team, hvor du kan bygge ditt eget lag ved og spille kamper både online og offline.

Som om dette spillet ikke var avhengighetsskapende nok fra før, får du også i år muligheten til å vie enda mer tid til å finjustere Ultimate Team-laget ditt på mobilen. EA Sports har nemlig oppgradert appen EA SPORTS Football Club-appen sin til Android og iOS, slik at den fungerer med det nye spillet.

Endelig brukbart til å kjøpe spillere

Ultimate Team-funksjonen i FIFA har tidligere vært fryktelig rotete, særlig ved at du måtte kjøpe spillere som bare kunne spille i en bestemt formasjon (eks. 4-4-2 eller 3-5-2). Dette er nå fjernet, og spillerne har kun posisjon (eks. høyreback eller spiss), samt noen bonusegenskaper (eks. "Hawk" eller "Engine").

Denne tilsynelatende lille forandringen gjør det plutselig mye enklere å bruke mobil-appen til EA Sports. Det samme gjelder for øvrig web-appen.

Mer tid til å spille kamper

Det som kanskje har vært litt kjedelig med Ultimate Team-modusen tidligere, er at du kan bli sittende lenge med å lete etter nye spillere, nye kontrakter, nye drakter eller klubb-logoer, eller nye trenere og fysioer. Med appen kan du gjøre unna dette arbeidet på bussen, i en reklamepause eller når du måtte ha fem minutter med dødtid. Det gir deg mer tid til å spille kamper når du først kommer hjem til spillkonsollen din.

Misforstå meg rett; Det er helt klart en del av spillet å kjøpe spillere og få både klubben og laget til å fungere optimalt. Derimot kan det ta unødvendig lang tid å navigere med en spillkontroll kontra tastaturet på en smartmobil. Sånn sett er det både mer effektivt og mer fleksibelt å bruke appen, sammenlignet med å gjøre de samme forandringene direkte i spillet.

Du kan imidlertid ikke bruken appen samtidig som du er innlogget på Xbox 360 eller PS3.

Likt på Android og iPhone

Vi har brukt både Android- og iPhone-versjonen av EA SPORTS Football Club i tre-fire dager. Versjonene er så vidt vi kan se identiske, men heldigvis er det ikke slik at en av plattformene tydelig har blitt prioritert, og at designen bare er kopiert over til den andre plattformen. Appen ser like bra ut på en HTC One, som på iPhone 5C, bortsett fra at førstnevnte har større skjerm - og det er en liten fordel her.

Menyen og navigasjonen i appen oppleves som oversiktlig og enkel i bruk. På design og utseende har vi ingenting å utsette. EA har omsider klart å lage en mobil-app som mange FIFA 14-spillere kommer til å bruke flittig, også jeg.

Kan være litt ustabil

Du logger inn via EAs Origin-server med kontoen du har registrert hos EA Sports. Ved opprettelse av denne kontoen må du samtidig registrere noen sikkerhetsspørsmål.

Vi opplever ofte at appen låser seg, eller at vi må forsøke flere ganger før vi får logget inn. Det virker som om EAs Origin-server til tider får litt mange henvendelser til å kunne håndtere all trafikken. Enkelte ganger fungerer appen ganske tregt, tross god 4G-dekning, og det er litt irriterende å måtte starte appen på nytt gjentatte ganger.

Flere brukere har også klaget på at svaret på sikkerhetsspørsmålet fra EA ikke stemmer med det de selv har oppgitt, og at de derfor ikke får logget inn. Dette har foreløpig ikke hendt meg, men EA Sports spør oftere enn mange andre tjenester om forhåndsdefinerte sikkerhetsspørsmål.

Les også: Test av FIFA 14 på Gamer.no

Døyver FIFA-abstinensene

Nå kan du bruke kaffepausen til å kjøpe Messi - hvis du har råd. Foto: V.Haugen, Amobil.no

Alt i alt er vi godt fornøyd med EA Sports Football Club, til tross for litt ustabilitet. Den lar deg utføre ganske mange handlinger som gir deg mer tid til å spille når du faktisk har tid til å spille. I tillegg ser den bra ut, og har god funksjonalitet. Appen er også gratis og reklamefri, og uten kjøp-i-app, noe som også bør være en selvølge for en slik app. Selve spillet koster jo fort 5-600 kroner.

FIFA-appen er kanskje det beste eksempelet vi har sett til nå på at det går an å flytte deler av konsoll- og PC-spillingen over til mobilen, uten at det nødvendigvis forringer opplevelsen. Rockstar har for eksempel ikke fått det til like bra med sin iPhone-app iFruit, som virker temmelig halvhjertet i forhold til EAs FIFA 14-app.

EA SPORTS Football Club finnes til begge de store plattformene, Android og iOS. Windows Phone er foreløpig satt på benken.

Se også: Se ukens utvalgte apper

Les også
Slik får du spilt Flappy Bird uten å kjøpe brukt telefon
Les også
Se, iPhone blir spillkonsoll
Les også
Apper til Android, iOS og Windows Phone: Se ukens utvalgte apper
Les også
Lærer'n din skulle bare visst...
Les også
Se hva som rører seg på appfronten nå
Les også
Topp 3 fotballspill til mobilen
Mer om
annonse