Slik ser Steve Jobs ut på film

Første klipp fra Ashton Kutchers kommende «jOBS» er ute.

Det tok ikke mange uker etter Steve Jobs bortgang før noen glupe hoder i Hollywood skjønte de kunne tjene penger på dette. Foreløpig ser det ut til at to filmer om Steve Jobs' liv er i ferd med å lages, hvorav jOBS er den som har kommet lengst i produksjonsløpet.

Nå har det første klippet fra jOBS dukket opp på nettet, hvor Ashton Kutcher har rollen som den karismatiske Apple-gründeren, mens Josh Gad spiller den rufsete kompanjonen Steve Wozniak.

I klippet som Entertainment Weekly har lagt ut får vi et glimt av øyeblikket hvor Jobs antageligvis først innser at han og Wozniak bør jobbe sammen. Wozniak har laget grunnlaget for et eget operativsystem, og Jobs er mildt sagt interessert i hva han har skapt.

Se videoklippet under:

Langt ifra sannheten

Wozniak kjenner seg ikke igjen i klippet fra filmen.Foto: Wikimedia Commons

Selv om klippet kan se underholdende ut, må du nok ta det med en god klype salt. Ifølge Steve Wozniak, mannen som deler av filmen faktisk er basert på, er det mye som er galt:

– Det er ikke i nærheten engang. Vi hadde aldri en slik samtale og slike roller. Jeg vet ikke hva de prøver å gjøre engang, og personlighetene er helt feil, skriver Wozniak i en e-post til Gizmodo, og fortsetter:

– Det var jeg som var inspirert av verdien av en PC, og dette var noe jeg hadde fått fra PC-bygger-klubben jeg var medlem av. Steve Jobs var aldri med på dem, skriver Wozniak, og sier det ikke var før senere i karrieren Jobs begynte å få sine svevende tanker om teknologi og hvordan det kunne påvirke hverdagen til folk.

Kino i april

Wozniak skriver likevel at så lenge filmen er underholdende og morsom så er han fornøyd. Ingen kan vel forvente at en film skal være helt tro mot historien, men vi kan gjøre som Wozniak og krysse fingrene for at den i det minste er underholdende.

Filmen vil vises i sin helhet på filmfestivalen i Sundance som går av stabelen nå, mens den offisielle lanseringsdatoen blir den 19. april. Dette er imidlertid kun for USA, og akkurat når den vil komme til Norge er ikke bekreftet.

Hva synes du om filmklippet? Gleder du deg til jOBS?

(Kilder: Entertainment Weekly, The Verge, Gizmodo)

Les også
Nå kan du se den nye Steve Jobs-filmen
annonse