Get lanserer «abonnement» på god WiFi

Mesh-nettverk med dekningsgaranti.

Bredbåndsleverandøren Get lanserer i disse dager en ny tjeneste hvor de garanterer god Wi-Fi-dekning i boligen din.

Wifix er i praksis en løsning hvor du leier tre mesh-nettverksrutere fra Airties. Abonnementet koster 990 kroner i etablering pluss 49 kroner i måneden.

Boligpakken fra Airties er den samme som mange andre bredbåndsleverandører har tilbudt sine kunder, og da vi testet den i fjor, konstaterte vi at de små hvite boksene ga en meget god og sømløs opplevelse.

Du må sette det opp selv, men om du ikke opplever at WiFi-problemene dine løses, vil Get sende en tekniker hjem til deg uten ekstra kostnad.

Kun til leie

I motsetning til hos en del andre leverandører får du altså bare leie mesh-ruterne hos Get, mens de øvrige stort sett tilbyr muligheten til å kjøpe pakken for en mer eller mindre rabattert penge - eventuelt betale den ned over en periode.

Nettbutikkene Snorlaus og Netelshop tilbyr også den samme løsningen for henholdsvis 2990 og 3490 kroner.

Kommunikasjonssjef Sebastian Eidem i Get mener Wifix-løsningen likevel bør være attraktiv.

– Å kjøpe denne eller tilsvarende mesh-utstyr i butikk koster cirka 3000 kroner og oppover. Det betyr at engangsutlegget ved anskaffelse blir tre ganger høyere. 3000 kroner er mye penger for mange, og vi gjør dermed terskelen for å komme i gang lavere.

I Get-systemet

– Hva er fordelene med å leie denne løsningen av dere fremfor å kjøpe pakken fra andre?

– Get tilbyr løsningen med en dekningsgaranti, hvilket betyr at vi garanterer dekning i alle rom med denne løsningen. Dersom du etter installasjon ikke får den forventede dekningen i alle rom, har vi eksperter på telefon og eventuelt tilgjengelig for kostnadsfritt hjembesøk for å hjelpe kundene til en optimal installasjon, sier Eidem til Tek.no.

Han peker også på at dersom man bestiller utstyret til Get, vil løsningen inngå i Gets driftssystemer.

– Da har vi mye bedre forutsetninger for å yte god service når du eventuelt får problemer. Dette kan være service over telefon eller kommende selvhjelpsfunksjonalitet i Get-appen, sier Eidem.

Skylder på nettleverandøren

Wifix er ifølge Get et svar på en undersøkelse de har fått gjennomført av Respons Analyse, hvor sju av ti mener dårlig nett hjemme skyldes bredbåndsleverandøren.

– Våre tester viser derimot at det er gammelt utstyr eller feil plassering av den trådløse ruteren som er de vanligste kildene til at de trådløse signalene ikke yter den stabilitet og hastighet man forventer, sier produktdirektør Torbjørn Aamodt i Get i en melding.

Av de 1001 spurte i undersøkelsen var det totalt 17 prosent som svarte at de i stor eller svært stor grad opplevde dårlig nett hjemme. Spørsmålet nevner imidlertid ikke trådløst nett med et ord.

annonse