Tek.no

Nyhet

Bedriftsbærbare fra Toshiba

14 Juli 2010 15:07

Toshiba lanserer i disse dager tre nye bærbare maskiner rettet mot bedriftsmarkedet. Det er modellene Tecra A11, Tecra M11 og Tecra S11, og de har skjermer på henholdsvis 15.6, 14 og 15.6 tommer.

Maskinene er utstyrt med Intel Core i3, i5 eller i7 prosessor, og de bruker teknologier som Intel Turbo Boost Technology, og Intel Hyper Threading. De har en harddisk med en lagringskapasitet på opptil 320 GB.

Alle maskinene har en stor TouchPad, og en avansert FingerPrint Reader gir en enkel løsning for innlogging, eller for tilgang til sensitive dokumenter. Et stort QWERTY-tastatur er også inkludert, med et valgfritt 10-talls numerisk tastatur.

Fire kontrollknapper rett ovenfor tastaturet gir tilgang til en rekke nyttige funksjoner, inkludert presentasjonsmodus, volumkontroll, og Toshibas Eco Utility programvare som gjør det mulig for brukerne å kontrollere og redusere strømbruken på PC-en.

Maskinene har også LED skjerm uten gjenskinn med HD-oppløsning. De tre nye maskinene tilbyr også hjelpemidler for tilkobling til eksterne skjermer ved hjelp av en integrert Mini Display Port.

A11, M11 og S11 inkluderer sikkerhetsfunksjonene Toshibas EasyGuard, Execute Disable Bit og Computrace Enabled Bios. Videre har maskinene integrert trådløst LAN (a/b/g/n), og en valgfri 3G-modul. De er også utstyrt med en 3D akselerasjonsmåler med harddiskbeskyttelse som gjør det mulig for den bærbare PC-en å tåle fall fra opp til 70 cm, heter det i pressemeldingen.

De nye Tecra-modellene vil være tilgjengelig med Windows 7 Professional 32 Bit (eller Windows XP), og kommer utstyrt med Toshiba LifeSpace, en applikasjon som gjør det enkelt å holde oversikt over viktige notater, møter og personlige avtaler.

Les mer om Tecra-maskinene på toshiba-europe.com.

Pris og tilgjengelighet

Foreløpig ser det ikke ut til at noen av modellene er lagervare i norske butikker, men de har følgende veiledende priser:

  • Tecra M11-10Z: NOK 7.490,- inkl. MVA
  • Tecra M11-10X: NOK 9.490,- inkl. MVA
  • Tecra A11-13H: NOK 6.990,- inkl. MVA
  • Tecra S11-119: NOK 9.490,- inkl. MVA

(Kilde: Toshiba)

Les også
Satser på god lyd og godt bilde
Les også
Ny bærbar fra MSI
Les også
Varmeproblem i Sony-maskiner
Les også
Rask oppstart med Samsung
Les også
Asus har ikke glemt Eee
annonse