Tek.no

Nyhet

Rask oppstart med Samsung

Jørgen Elton Nilsen
29 Juni 2010 09:12

Om vi skal tro Samsung selv, har de nå satt sammen en ganske så fin funksjon for Windows 7-baserte bærbare maskiner. Fra en komplett avslått maskin, altså i ingen form for dvale- eller hvilemodus, skal det ikke ta mer enn 3 sekunder før du sitter med et fullt fungerende operativsystem.

Mellomlagring av informasjon

I praksis utføres dette ved at maskinen lagrer alle innstillingene på harddisken når maskinen skrus av. Siden det ikke noen form for minne som tas i bruk, vil denne informasjonen ligge lagret i lang tid, selv om du frigjør batteriet.

Om testmodellen som disse målingene er utført på har benyttet en harddisk eller SSD opplyses det ikke direkte om, selv om ordet "harddisk" er brukt i pressemeldingen.

Nett-PC først ut

Dette er et system som Samsung har utviklet selv, og i førsteomgang blir det derfor bare å se på deres egne modeller. Den første maskinen maskinen som kommer med denne oppstartsfunksjonen blir Samsung N230, en nett-PC som blir tilgjengelig i løpet av juli. Videre skal denne funksjonen også gjøres tilgjengelig for modellene N150, N210 og N220.

N230 kan forøvrig skilte med en 10,1" skjerm, en Intel Atom N450 prosessor, Intel GMA 3150 skjermkort og 250 GB lagringsplass. Utsalgsprisen er forventet til å ligge på omtrent 3400 kroner.

(Kilde: Pressemelding, Samsung)

Les også
Ultraportabel får Android 2.1
Les også
Satser på god lyd og godt bilde
Les også
Toshiba satser på multimedia
Les også
Bedriftsbærbare fra Toshiba
Les også
Lenovo Edge 15
Les også
Ipad selger godt
Les også
Lite og lett fra Asus
Les også
Samsung hiver seg på brett-PC
annonse

Les også