iCloud er ikke langt unna

Apple ruller ut iCloud, foreløpig i lukket betaversjon.

Nå har Apple i det stille rullet ut tjenesten iCloud, foreløpig i en lukket betaversjon. Apples nettjeneste ble presentert allerede i juni 2011, sammen med blant annet iOS 5 og Mac OS X Lion.

Synkroniserer «alt»

Med iCloud skal brukere kunne synkronisere e-post, kontakter, bilder, kalender, apps, innstillinger og historikk. Tjenesten skal også gi tilgang til Find My iPhone-verktøyet som forteller deg hvor telefonen din befinner seg om den er stjålet. iCloud synkroniserer dataen mellom Windows-baserte maskiner, Mac-er, og iOS-enheter via nettskyen.

Synkroniseringen skjer på en enkel måte, uten at brukeren trenger å foreta seg spesielt mye. Brukere får også tilgang til iCloud via en egen app i tjenesten iWork.

App Store er koblet til Apples iCloud-tjeneste. Det betyr at tjenesten holder oversikt over appene du har kjøpt på dine andre Apple-enheter, og at du lett kan laste dem ned ved å klikke på skysymbolet ved siden av app-tittelen i App Store.

Musikken blir også med. «iTunes in the Cloud» er en automatiske musikksynkroniseringen som lar deg automatisk laste ned musikken du har kjøpt til ti forskjellige enheter. Tjenesten iTunes Match kjenner igjen musikk du har liggende på PC-en din, og den finner igjen den samme musikken i Apples iTunes Music Store. Derfra lastes den ned til de enhetene du har koblet til.

Kommer for fullt til høsten

Tjenesten er nå en lukket betaversjon. Foreløpig er den kun tilgjengelig for registrerte Apple-utviklere. Planen skal være å åpne tjenesten for alle i løpet av høsten.

(Kilder: Cnet, Zdnet)

Les også
Apple kutter DVD-en fra Mac Mini
Les også
Apple slipper ny MacBook Air
Les også
Slik er Apples iCloud
Mer om
annonse