Her er det nye Firefox-utseendet

Mozilla vil integrere produktene sine på tvers av ulike plattformer.

Mozilla har planer om å integrere sine ulike produkter på tvers av forskjellige plattformer og tilby den samme opplevelsen av brukergrensesnittet. Dette innebærer blant annet at nettleseren Firefox får ny design.

Alt dette vil være en del av det såkalte Kilimanjaro-prosjektet, som er beskrevet i et designdokument hos Mozilla Wiki. Kilimanjaro blir beskrevet som et viktig steg for Mozilla. Det er et helt økosystem bestående av både skrivebords- og mobilversjonen av Firefox, en identitetskontroll ved navn Persona, en plattform for nettapplikasjoner, diverse utviklerverktøy og det mobile operativsystemet Boot to Gecko.

Høy prioritet

Individuelle Mozilla-produkter skal fremdeles følge sin egen utviklingsfase, men Kilimanjaro innebærer at produktene i fremtiden skal samarbeide og benytte det samme brukergrensesnittet.

Ifølge Mozilla har Kilimanjaro-prosjektet en veldig høy prioritet, og mesteparten av organisasjonen jobber mot lanseringen av det som beskrives som en milepæl. Prosjektet skal ferdigstilles i september.

Skal føles som ett

Utviklingsavdelingene som jobber med Firefox-grensesnittet til skrivebord og mobile plattformer ble slått sammen for et par måneder siden. Nå jobbes det med et felles brukergrensesnitt til nettleseren med myke kanter. I tillegg arbeider Mozilla med Firefox til Metro-plattformen på Windows 8.

denne presentasjonen fra Toronto Workweek kan du se flere av de nye funksjonene og elementene i brukergrensesnittet i nettleseren. Målet er at Firefox skal føles som ett produkt – enten nettleseren kjører på et skrivebrod, nettbrett eller en smarttelefon.

(Kilder: madhava.com, Mozilla Wiki)

Les også
Nye Firefox er lansert – dette er nyhetene
Les også
Firefox 12 er offisielt lansert
Les også
Firefox erklærer krig mot plugins
Les også
Slik ser Firefox ut på Windows 8
Les også
Firefox kommer i Metro-utgave
annonse