Tek.no

Nyhet

Her er de nye Snap-brillene

Og de kommer til Norge.

Snap Inc
27 Apr 2018 14:47

Snap Inc prøver seg med en ny versjon av sine Snapchat-briller – og de kommer også å finnes i Norge fra og med den 3. mai. Med disse kan du ta bedre video enn før, og du kan i tillegg ta stillbilder.

Den første generasjonen av brillene ble lansert tilbake i 2016, men slo aldri så godt an. Men nå, med et litt slankere og mindre klumpete design, og ikke minst lansering i en langt større skala, kan det hende de får større suksess.

Mer kompakte

De oppgraderte brillene heter fortsatt Spectacles, selv om designet har endret seg bittelitt. Områdene rundt der kameraene sitter plassert har blitt mindre, slik at de ser hakket mer ut som vanlige solbriller enn før.

Snap har også den fysiske størrelsen til etuiet, som også fungerer som en ladekrybbe for brillene. Et fulladet etui skal være nok til å lade opp brillene fire ganger. Batteristatus kan sjekkes ved å berøre brillene på siden.

Brillene kommer også i tre nye farger; ruby, onyx og sapphire.

Bedre kameraer – og den tar stillbilder

Brillene har blitt mer kompakt enn før.
Snap Inc

En annen ting som har blitt oppgradert er kvaliteten på videoene – og stillbildene – du får med de nye brillene. Oppløsningen når du tar videosnutter er nå 1216 x 1216 piksler, mot 1088 x 1088 piklser på den første generasjonen. I tillegg har de nye brillene en dobbel mikrofonløsning for å sikre bedre lyd.

I utgangspunktet tar brillene opp videosnutter på 10 sekunder, men ved å tappe to ganger på brillen kan du utvide dette til maksimalt 30 sekunder. Dette gjør du over ditt høyre øye sett forfra.

Noe av det den første generasjonen fikk mye tyn for var at den ikke kunne ta stillbilder. Nå kan brillene ta stillbilder med en oppløsning på 1642 x 1642 piksler, og du har plass til maksimalt 3000 bilder før brillen er tom for minne. Eventuelt kan du fylle den opp med 150 videosnutter.

Blir vanntette

Spectacles 2.0 tåler nå vann, så de trenger ikke ligge igjen på stranden når du skal ta en dukkert.
Snap Inc

Et annet potensielt problem med den første generasjonen av brillene, var at de ikke tålte vann. De nye modellene er blitt vanntette, som betyr at du nå kan snappe mens du svømmer, er i ute i regnværet eller slapper i et basseng.

Den nye brillen bruker også kun en trådløst nett til å overfore bilder og video, som nå kun blir overført i HD-kvalitet. Før kunne den også overføres i den dårligere SD-kvaliteten.

Prismessig blir de noe dyrere enn de gamle, og ligger på rundt 150 dollar. Det betyr direkte omregnet cirka 1200 norske kroner, men inkluderer man alle avgifter blir nok brillene hakket dyrere enn det.

Vi forventer å få et testeksemplar neste uke. Følg med!

Klar for å leke jedi-ridder?
Sjekk ut testen av disse tøffe brillene »

Les også
Tøft alternativ til bifokale briller
annonse

Les også