Til hovedinnhold

Snapchat lanserer solbriller med kamera

Og skifter navn på hele selskapet.

YouTube

Snapchat er ikke kjent for så mye annet enn den berømte bilde- og videodelingsappen sin, men nå kan dette være i ferd med å andre seg. Som Wall Street Journal melder har Snapchat nemlig lansert sitt første fysiske produkt – et par briller.

Brillene heter Spectables og har den uvanlige egenskapen at de har et innebygget kamera.

Vidvinkel og rundt format

Kameraet brukes ved å trykke på en knapp som befinner seg nær hengselen på brillene, hvorpå et klipp på opptil 10 sekunder vil bli tatt opp i førstepersonsperspektiv. Om man vil ta opp ytterligere klipp er det bare å trykke flere ganger.

Brillene kobles til mobilen trådløst og tar opp video i rundt format.
Snapchat

Snapchat-sjefen Evan Spiegel forklarte overfor Wall Street Journal at kameraet skiller seg fra et mobilkamera blant annet i kraft av å ha en 115-graders vidvinkellinse , samt at videoen tas opp i et sirkulært format.

Disse egenskapene skal gjøre at videoene ligner mer på slik øynene oppfatter omgivelsene, og Snapchat-sjefen hevder rektangulær video er en unødvendig konsekvens av at vi har hatt for vane å skrive ut bilder på papirark.

Når du ser videoene på en mobilskjerm vil appen beskjære dem ut fra om du ser i portrett- eller landskapsmodus, ifølge The Verge.

Koster litt over 1000 kroner

Ellers er poenget at brukeren kan frigjøre hendene mens videoen tas opp, slik at man for eksempel kan fange opp brukernes hender i selve videoene eller bedrive aktiviteter mens kameraet ruller.

Brillene synkroniseres altså med mobilen trådløst, som du igjen kan bruke til å dele bildene og videoene. Produktet vil koste 130 dollar, litt over tusenlappen, og skal visstnok kun produseres i et begrenset antall inntil videre. Det er altså uvisst om eller når vi får tilgang til dem her.

Se introduksjonsvideo til Spectacles-brillene under.

Snapchat melder for øvrig også at de skifter navn til Snap Inc. for å synliggjøre at de nå tilbyr mer enn bare en app.

Snapchat kan snart få en tøff konkurrent: Apple utvikler visstnok sin egen bildedelingsapp »

annonse