Til hovedinnhold

Billigmusikk blir svindyr med feil abonnement

Å kjøpe musikk direkte fra mobiltelefonen er en besnærende tanke. Men selv om hver enkelt låt kan virke rimelig, bør du ha kontroll på hvilke datapriser som ligger i abonnementet ditt. For som Sony Ericsson selv oppgir - dataprisen kommer i tillegg.
Svindyrt
Særlig dyrt blir det om du er kontantkortkunde hos Netcom, eller du har abonnementet Young Talk. Da koster en låt på 3 MB 10 kroner i innkjøp, og 60 kroner i nedlasting. Hver låt koster med andre ord 70 kroner, og du har ikke noe å spare på å laste ned flere låter. På disse abonnementene er det nemlig ikke noe pristak.
Dyrt blir det om du er bedriftskunde hos Telenor, og bedriften ikke har avtale om fast data. Kjøper du 10 låter med en snittstørrelse på 3MB vil hver låt koste 40 kroner (38 om du betaler selve sangen med kredittkort). Trøsten får være at det er bedriften, og ikke du som først går konkurs. 
Med et privatabonnement når du pristaket på 75 kroner, og nedlasting av 10 låter på en dag koster 17,50 per låt.
Netcom rimeligere
Da slipper Netcoms kunder billigere unna. Selv uten dataavtale kan de kjøpe 10 låter for 12 kroner per låt, inkludert nedlasting. Det skyldes at Netcoms tak er på 20 kroner. For Netcoms bedriftskunder er taket på 16 kroner, og låtene kommer på 11,60 kroner. Men husk at dette ikke gjelder kontantkort eller Young Talk-kunder.
Også hos Netcom kan du velge ulike prisplaner som gjør nedlasting billigere, eller gratis, men som samtidig forutsetter at du vil betale et fast beløp hver måned. Om det lønner seg eller ikke avhenger av hvor ofte og hvor mye data du laster ned.
Du kan sjekke hvilket abonnement som passer best for deg ved hjelp av vår priskalkulator, som tar høyde også¨for datapriser.
"Gratis"
Det finnes en enkel måte å slippe unna de enorme nedlastingskostnadene på. Bruker du ditt trådløse hjemmenett (eller annen bredbåndsforbindelse) og laster låtene ned på datamaskinen unngår du hele overføringsproblematikken. Nedlastingen går raskere, musikk-kvaliteten er bedre (høyere bitrate) og det er enklere å søke etter favorittmusikken.
Etterpå kan du flytte musikken over på mobiltelefonen via en kabel, minnekortleser eller Bluetooth (som vil ta lengre tid).
Husk at musikken du søker og finner med Sony Ericssons Play Now på mobilen kan lagres, slik at du kan vente med å laste ned til du er på trådløst nett.
PS. Kjøper du musikk fra nettbutikken til din egen operatør er datatrafikken inkludert.

Les også
Full Kontroll med Netcom
Les også
Flopp for Nordstogas SMS-stunt
Les også
Se Samsungs nye musikkmobiler
Les også
Musikkbutikk uten kopisperrer
Les også
Vi ser på Yamaha Tenori-On
Les også
Netcom med Iphone-fakturafeil
Les også
Åpnet i dag: Billig musikk uten sperrer
Les også
Slik blir nye Play Now fra Sony Ericsson
Les også
Vil du ha gratis mobilspill?
Mer om
annonse