Nå vet vi hva trådløs-adapteren til HTC Vive vil koste

I butikken neste måned.

345 euro, altså cirka 3350 kroner etter dagens kurs. Det blir prisen på den nye trådløse adapteren til VR-brillene HTC Vive og Vive Pro, melder HTC.

Adapteren bruker det nye 60 GHz-båndet for trådløs kommunikasjon, og kobles til PC-en i form av et PCIe-kort. Dette kobles igjen til en sensor som plasseres i spillområdet, og denne har en rekkevidde til headsettet på seks meter.

Det betyr altså at du i praksis må henge sensoren i taket om du vil dra nytte av de kommende nye basestasjonene og det utvidede spillområdet på 10 x 10 meter. Kravet om et PCIe-spor gjør også at trådløsadapteren i praksis ikke kan brukes med bærbare datamaskiner.

Drives av nødlader

Batteripakken som følger med er en helt vanlig HTC QC 3.0-nødlader.

HTC lover lav forsinkelse og høy ytelse, ved hjelp av DisplayLinks XR-kodek. Adapteren drives av en medfølgende batteripakke av nødladertypen, nærmere bestemt HTC QC 3.0. Ifølge HTCs egne spesifikasjoner har denne en kapasitet på 10 050 mAh, og HTC oppgir «flere timers» batterilevetid.

Siden dette er en helt vanlig nødlader, vil du med stor sannsynlighet kunne bruke hvilken som helst nødlader, spesielt siden den ikke har noen form for festeanordning på selve headsettet, men i stedet må bæres i lomma eller liknende.

Her hadde vi kanskje håpet HTC hadde klart å komme opp med noe mer elegant.

Den originale HTC Vive vil kunne bruke adapterpakken som den er, mens Vive Pro (høyre) behøver et ekstra kompatibilitetssett.

Vive Pro-eiere må ut med mer

Et minus for kjøpere av HTCs nye Vive Pro-sett er at de ikke er kompatible med den trådløse adapteren rett ut av esken. En kompatibilitetspakke med ekstra kabel, skuminnlegg og en «unik festeenhet» er nemlig påkrevd, og denne vil koste solide 75 euro (cirka 730 kroner).

Vive Wireless Adapter skal være tilgjengelig for kjøp fra og med 24. september, med forhåndsbestilling fra 5. september hos Komplett og Elkjøp, i tillegg til på Vive.com.

HTC opplyser via sin nordiske pressekontakt at de foreløpig ikke har noen endelig norsk pris å melde.

annonse