Til hovedinnhold

Overrasker med ny el-SUV til rundt 300 000 kroner

Nissan Leaf, VW e-Golf og BMW i3 er snart i ferd med å få ny konkurranse. 2. oktober får køsultne norske elbilkunder et nytt alternativ: PSA-gruppen, med merkene Citroën, Peugeot og DS, varsler at de lanserer DS 3 Crossback E-tense, en ny helelektrisk kompakt-SUV.

Bilen får batteri på 50 kWh og en rekkevidde på «over 300 kilometer» etter den nye og relativt realistiske WLTP-standarden, eventuelt 450 kilometer etter den utgående NEDC-standarden.

Sniker seg inn i elbilutvalget

DS 3 fyller i så måte et slags hull i elbilutvalget. De fleste modellene i «forrige generasjon» elbiler har batterier på mellom 30 og 40 kWh, mens modeller som Hyundai Kona Electric og kommende Kia Niro Electric begge har batterier på 64 kWh. DS 3 vil imidlertid konkurrere direkte med den billigste utgaven Tesla Model 3, som ennå ikke er i produksjon, som også har et batteri på 50 kWh.

DS 3-batteriet vil kunne hurtiglades med 100 kilowatt effekt, noe som gir 0–80 prosent på 30 minutter, hjulpet av aktiv kjøling. En 11 kilowatt-lader gir 0–100 prosent på rundt fem timer.

Motoren er ellers på 136 hestekrefter, og har 260 newtonmeter dreiemoment. Batteriet er i kjent elbilstil plassert i gulvet.

DS er PSA-gruppens premiummerke. DS-merket ble skilt ut som eget selskap i 2014.

Tre utgaver

DS 3 Crossback kommer også i bensin- og dieselversjon, med de samme målene som den elektriske utgaven. Den er 4,12 meter lang og 1,8 meter bred, og bagasjerommet er oppgitt til 350 liter. Det er helt på det jevne for en liten SUV i denne klassen. Hyundai Kona har til sammenligning et bagasjerom på 332–373 liter med og uten rom for ladekabelen.

Ellers varsler PSA at det er tatt grep for å sørge for god komfort. Setene kommer for eksempel med massasjefunksjon, varme og elektrisk justering, og bilen skal dessuten være ekstra godt støyisolert, blant annet med ekstra lyddemping i frontruten og tykkere plater i dørene.

DS 3 Crossback E-tense får verdenspremiere på bilutstillingen i Paris, og norske kunder vil kunne sette seg på venteliste fra 2. oktober. Depositumet blir på 3 333 kroner.

Interiøret i den nye elbilen.

– Rundt 300 000 kroner

PR- og informasjonssjef Stian Gihle i PSA sier DS 3 blir en «luksuriøs folkebil», og at de sikter seg inn på de eksisterende storselgerne Nissan Leaf, VW e-Golf, Hyundai Kona og BMW i3.

Han anslår at prisen vil starte på rundt 300 000 kroner. Leveringen vil starte høsten 2019, og bildene er ikke av en konseptversjon. Dette skal være endelig produksjonsutgave.

annonse