Koenigsegg om Tesla Roadster: – Flaut for oss

Den nye generasjonen Tesla Roadster imponerte de aller fleste med spesifikasjonene sine da den ble lansert. Også sjefen for luksusbilprodusenten Koeniggsegg Christian von Koenigsegg.

– Vi hadde på en måte fremtiden kartlagt, og så hørte vi om nye Tesla Roadster og dens syke akselerasjonstall, og vi tenkte: «Pokker, nå har de kastet hansken!». Vi funderte på om det var mulig, og ja, det er mulig. Da tenkte vi «OK, hvordan håndterer vi den? Dette er flaut», sier Koenigsegg i et intervju med Top Gear.

1,9 sekunder

Christian von Koenigsegg.

Den kommende Tesla Roadster har som kjent en oppgitt akselerasjonstid 0-60 miles per hour (96,5 kilometer i timen) på 1,9 sekunder. Tesla-sjef Elon Musk har attpåtil sagt at bilen vil komme med mulighet for rakett-thrustere fra SpaceX for å øke ytelsen.

Koenigsegg sier til Top Gear at de sporenstreks sendte ingeniørene i arbeid, og på to dager hadde de kommet opp med en løsning. Den innebærer imidlertid ikke full elektrifisering, men heller å pushe forbrenningsmotoren i hybridbilen så langt som det er mulig.

– Her er et eksempel: Om vi ignorerer drivstofforbruket for et øyeblikk... Vi har en ganske høy kompresjonsrate for vår turbo V8 – 9,5 til 1 med 1,6 bars boost. Hvis vi dropper det til 8,8 til 1, kan vi booste til 2,2 bar, som er 600 hestekrefter bare der, uten å stresse motoren noe mer siden makstrykket ikke går opp. Og det vil bare forbruke omtrent fem prosent mer drivstoff, sier Koenigsegg.

Dagens heftigste Koenigsegg: Regera.

0-400 på 14 sekunder

Han sier løsningen de har funnet er «vill», og vil kunne gi 0 - 400 kilometer i timen på 14 sekunder. Til sammenlikning har dagens Koenigsegg Regera en akselerasjon fra 0-400 på «under 20 sekunder».

Regera bruker også 2,8 sekunder på 0-100. Den produserer rundt 1500 hestekrefter fra kombinasjon av tre elmotorer og forbrenningsmotor. De 80 bilene som var planlagt produsert av bilen er for lengst solgt.

Nye Roadster skal for øvrig være i salg i 2020. Founder's Edition kan forhåndsreserveres mot betaling av hele kjøpsprisen: 2 040 000 kroner.

Les også
Elon Musk hinter om Sveve-Tesla
Les også
En milliard oljedollar skal sørge for at denne kommer i produksjon
annonse