Tek.no

Nyhet

Skiforeningen med ny tur-app

Nedlastbare kart og flere nye verktøy for deg som vil på ski i vinter.

16 Des 2014 14:49
annonse

Skiforeningens nye app iMarka bruker nedlastbare kart, og skal kunne gi deg løpende oppdaterte føremeldinger rett i lomma. Kartløsningen er utviklet av Geodata med utgangspunkt i føremeldingen på Skiforeningen sine nettsider, skriver Skiforeningen i en pressemelding.

Appen er gratis, og er tilgjengelig i iTunes fra og med i dag. En versjon for Android vil komme nærmere februar, opplyser Skiforeningen.

Nedlastbare kart

I motsetning til den tidligere løsningen, iMarka Pro, vil man i den nye appen kunne laste ned løypekartene. På den måten er kartet tilgjengelig, også om du er på tur i områder med dårlig dekning. De nedlastede kartene er oversiktlige, med mulighet for å zoome ut og inn etter behov. I tillegg fungerer stedssøket også i nedlastet versjon.

– Målet var å skape en app som er enkel å bruke når man står ute i skisporet. Vi har lyst til å friste enda flere ut i marka, og håper at det nye verktøyet kan bidra til å gjøre dørstokkmila hakket kortere, sier Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Skiforeningen.

Enkelt å finne nye ruter

Kartløsningen fra Geodata gjør det mulig for deg å se hvor du befinner deg på kartet, noe som gjør det enklere å teste ut nye områder på en trygg og god måte. Samtidig kan du finne alternative ruter underveis i skituren. Du kan også se hvilke serveringssteder som er åpne i det gitte turområdet.

annonse

– Vi håper markabrukerne kan benytte appen til å oppdage nye ruter og traseer underveis. At geolokasjon nå er en del av løsningen, er vi veldig fornøyd med, sier Nordskar.

Unik oversikt

Appen skal også gi deg oversikt over preppehistorikken til løypene. Det vil si at man alltid kan se når den valgte løypa sist ble preparert. For å gi best mulig brukervennlighet appen fått ekstra store knapper og tydelige kontraster. På sikt ønsker skiforeningen også å inkludere turplanlegger i appen, for å gjøre den til et mer komplett mobilt turverktøy.

Den nye iMarka-appen til iPhone finner du her.

Slik overlever mobilen din skituren >>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Slik har du aldri sett en ski-film før
Les også
Slik tar du bedre bilder på påskefjellet
Les også
Meteorologisk Institutt
annonse

Les også