Nyhet

Slik har du aldri sett en ski-film før

Slepte fire tonn utstyr opp i fjellet for å fange den unike ski-filmen.

Puddersnø, planker under beina og en og annen fjellfuru. Har du sett én ski-film, har du sett dem alle. Eller? Nettopp den oppfatningen ville Sweetgrass Productions gjøre noe med.

Filmet om natten

Som du kan se av smakebiten nedenfor, er filmen «Afterglow» fra Sweetgrass Productions noe helt annet enn de klassiske snø- og plankefilmene vi har sett så mange av de siste årene. Mest åpenbart, filmen er skutt på nattestid.

For å få til den unike looken, har filmteamet lyssatt både de to skiløperne og selve fjellsiden. Skiløperne var utstyrt med antrekk påsydd 7000 LED-lamper, hvor lamper som gikk i stykker måtte erstattes ute på «location».

Omgivelsene er lyst opp av åtte 4000watt lyskastere med geléfiltre foran, samt mindre utfyllings- og kontrastlamper. Ifølge Wired, som har laget en bak scenen-reportasje, er det snakk om totalt fire tonn utstyr som delvis kunne flys opp, delvis måtte slepes opp i pulker.

Les også: 10 tips for bedre vinterbilder

Bare ett forsøk

Den tolv minutter laget filmen ble filmet over totalt seks uker i henholdsvis British Columbia og Alaska. På grunn av snøskredfaren hadde skiløperne ved et par tilfeller bare ett forsøk på å treffe rett, og tidvis måtte de kjøre ned fjellheng som ville vært utfordrende selv i dagslys.

«Afterglow» skal ha vært svært dyr å produsere, men Sweetgrass Productions fikk drahjelp av skiprodusent Atomic og Philips, som ville bruke filmen for å promotere nye TV-er.

Se tre minutter fra filmen nedenfor:

AFTERGLOW - Lightsuit Segment from Sweetgrass Productions on Vimeo.

Les også: Nordmann laget herlig timelapse-video av Norge i 4K

(Kilde: Petapixel, Wired)

Les også
Skiforeningen med ny tur-app
Les også
Fotograf laget utrolig surfevideo med kamera til over 900 000 kroner
Les også
Nordmann laget herlig timelapse-video av Norge i 4K
Les også
BBC bruker «spionkameraer» til å ta fantastiske naturbilder
Les også
Her skytes måneraketten ut – sett med 500 bilder per sekund
annonse