Til hovedinnhold

Slik er Google Glass i praksis

Google frigir nå instruksjonsvideoer til sine databriller.

Databrillene Google Glass er nå ute blant utviklere, og vi har allerede sett Glass-videoer fra felten.

Men hvordan fortoner brillene seg i praksis? Hvordan ser grensesnittet ut? Hvordan fungerer de i utgangspunktet? Google begynner nå å besvare disse spørsmålene, med den første av flere planlagte «bli kjent med Google Glass»-videoer på YouTube. Den første av disse videoene kan du se i bunnen av saken.

Sveip og trykk

Det første steget er naturligvis å ta på seg brillene. Deretter trykker du lett på høyresiden, på området som fungerer som en trykkflate vi kjenner fra bærbare PC-er.

Dette skrur på brillene og skjermen over det høyre øyet. Skjermen kan justeres, slik at den er tilpasset brukeren best mulig. Det første du ser er hjemmeskjermen, med klokkeslettet. På høyre og venstre side ser du andre «kort», og de er lagt opp som en tidslinje.

Høyre side viser ting som har skjedd, som beskjeder, videoer eller bilder. Venstre side viser framtidige hendelser, som for eksempel værvarsel eller et arrangement.

Du sveiper fram og tilbake på trykkflaten for å navigere, og trykker lett for å gå nærmere inn på det du ønsker – et trykk på et bilde gjør for eksempel at du kan dele det med dine venner på Google+. En sveip ned fører deg tilbake til tidslinjen.

Neste år

Grensesnittet ser ut til å føye seg inn i det vi er vant med fra smarttelefoniens verden, og burde derfor ikke by på tilvenningsproblemer når brillene kommer ut.

Google Glass er som nevnt allerede ute for utviklere, og det til den nette sum av 1500 dollar (8700 kroner). Forbrukerutgaven, altså varianten for deg og meg, skal angivelig komme i løpet av første kvartal 2014. Den endelige prisen på denne modellen er ennå ukjent.

Vil du se enda mer av databrillene i aksjon?
Se de første Google Glass-videoene »

I videoen nedenfor kan du se hvordan du kommer i gang med Google Glass:

(Kilder: Gizmodo, Übergizmo)

Les også
Google Glass kan fortelle hvilken sang du hører på
Les også
Google Glass får fjernkontroll
Les også
Se de første Google Glass-videoene
Les også
Sjekk ut denne slanke Google Glass-rivalen
Les også
Google røper hva som skjuler seg inne i Glass
Les også
Demonstrerte nye bruksområder for Google Glass
annonse