Til hovedinnhold

Sjekk ut denne slanke Google Glass-rivalen

Japanerne kaster seg inn i kampen om de beste databrillene.

Google Glass har gjort verden oppmerksom på såkalt «wearable technology», eller «ha-på-teknologi» på norsk. Med slik teknologi kan du se verden gjennom utvidet virkelighet, ta bilder lekende lett og så videre.

Nå har en samling med japanske bedrifter kommet opp med en rival til de amerikanske brillene. Telepathy One er navnet, og ved første øyekast ser disse databrillene ut til å være et slankere alternativ til Googles eksemplar.

Ingen skjerm over øyet

Illustrasjonsbilde av Telepathy One.Foto: Telepathy

Telepathy One er riktignok ikke det første japanske alternativet til Google Glass. I fjor sommer viste Olympus fram MEG 4.0, som var mer klumpete databriller.

Brillene Telepathy One er derimot svært så slanke, og den oppmerksomme leser har sikkert lagt merke til at produktet ikke har noen skjerm over det ene øyet, slik Google Glass har.

Brukeren får i stedet bilder projisert til øyet via en mikroprojektor, og dette kontrolleres av smarttelefonen eller nettbrettet ditt. En annen forskjell er at lyden ikke blir overført gjennom hodeskallen, men direkte i øret via ørepropper.

Billigere enn Google Glass

Foreløpig har det ikke dukket opp noen pris eller utgivelsesdato på Telepathy One, men japanerne hevder at produktet blir billigere enn Google Glass. Utviklerversonene av Googles briller blir foreløpig solgt for over 8000 kroner, men prisen vil antageligvis falle når de er klare for masseproduksjon.

Nettstedet DVICE bemerker at styrken til Google Glass er tilbudet av nettskybaserte tjenester som stemmesøk, Google Maps og så videre. Det gjenstår derfor å se om Telepathy One kan tilby noe lignende på appfronten når brillene først dukker opp.

Hvis du vil vite mer om Telepathy One, kan du sjekke ut den offisielle nettsiden på tele-pathy.org.

Ble du nysgjerrig på databriller?
10 ting du må vite om Google Glass »

Se en gjeng med amerikanere teste ut og bli imponerte over Telepathy One på South by Southwest-messen i Texas:

(Kilder: Nikkei via DVICE)

Les også
Ingen ansiktsgjenkjenning i Google Glass
Les også
Slik er Google Glass i praksis
Les også
– Google Glass er det viktigste som har skjedd siden Internett
Les også
Se de første Google Glass-videoene
Les også
– Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent
Les også
Demonstrerte nye bruksområder for Google Glass
Les også
8 ting utviklere vil gjøre med Google Glass
Les også
10 ting du må vite om Google Glass
annonse