Til hovedinnhold

Legger ned antipiratprogram

"Office Genuine Advantage" (OGA) er et tiltak fra Microsoft som brukes til å sjekke om en Office-bruker har gyldig programvare installert på sin datamaskin. OGA debuterte i 2007 med Office XP, og hensikten var å oppdage eventuelle piratkopier.

Nå har programvaregiganten i det stille sluttet å bruke dette tiltaket, og har også fjernet nettsider med mer informasjon om OGA. Men, Office-brukere må fortsatt aktivere programpakken etter installasjon.

Microsoft har ikke gitt noen offisiell forklaring, men nettsteder som zdnet.com og computerworld.com skal ha mottat en e-postmelding fra Microsoft-talsmann etter en forespørsel, og i denne meldingen sier Microsoft at OGA er blitt nedlagt fordi programmet har utspillt sin rolle.

Talsmannen ønsket utover dette ikke å gi nærmere forklaring, men la til at Microsoft har planer om nye tiltak mot piratkopiering, uten å røpe noen detaljer rundt dette. Videre sier meldingen at Microsoft ikke har noen planer om å slutte med Windows Genuine Advantage, det vil si antipiratprogrammet for Windows.

Det kan også nevnes at Microsoft har også lagt inn en notis på microsoft.com: "The Office Genuine Advantage (“OGA”) program has been retired.", noe som bekrefter nedleggelsen av OGA.

OGA innebar blant annet at brukere uten gyldig Office-lisens ikke kunne laste ned tilleggsprogrammer eller maler fra Microsofts nettsider, pluss at brukerne fikk melding på skjermen om at de ikke hadde gyldig lisens på programvaren.

(Kilder: Zdnet, Computerworld)

Mer om
annonse