Tek.no

Nyhet

For den stilbevisste

7 Apr 2011 04:02

Kameraprodusenten Fujifilm har i dag annonsert et nytt kompaktkamera som henvender seg til den stilbevisste.

Fuji Z900 EXR er et lite og stilrent kompaktkamera på utsiden, men med ganske imponerende spesifikasjoner på innsiden. Kameraet har en 1/2" stor EXR CMOS bildebrikke på 16 megapiksler med ISO fra 100 til 6400. Objektivet har 5x zoom som strekker seg fra 28mm til 140mm tilsvarende 35mm format. Optikkens lysstyrke er relativt normal, fra F3.9 på vidvinkel til F4.9 på full tele.

Les også: Rørende fra Fujifilm

På plass er også en 8,89cm (3,5 tommer) stor LCD-skjerm som er berøringssensitiv, og som dekker stort sett hele baksiden av kameraet. Oppløsningen på skjermen er 460 000 punkter, noe som ikke er altfor imponerende på en så stor skjerm.

Les også: Flatt og langt fra Fujifilm

Fuji Z900 har også fått videofunksjon, og 1080p eller full-HD er på plass. For den teknisk interesserte kan det nevnes at opptaksformatet er av typen H.264 (mov). Kameraet kan imponere med 12 bilder i sekundet ved redusert oppløsning, eller 3 bilder i sekundet i full oppløsning. I videomodus har man også high speed funksjon, som kan man ta 320 bilder i sekundet.

På fotosiden har kameraet tre sentrale funksjoner: High Resolution mode, signal to Noise mode og HDR mode.

Førstnevnte er standardmodusen som anbefales til vanlig fotografering. Signal to Noise mode er en modus som brukes ved fotografering i lite lys, for å hindre støy. HDR mode velges om fotografen ønsker å sy sammen to forskjellige eksponeringer til et HDR-bilde.

Les også: Retroentusiastkompakt fra Fujifilm

Kameraet kommer i fargene sort, rød, rosa og blå. Veiledende pris på kameraet er 279,95 amerikanske dollar, eller litt i overkant av 1500 norske kroner og kameraet vil være tilgjengelig i mai.

Kilde: www.dpreview.com

Les også
Makro i 3D?
Les også
Pentax med ultrakompakt kamera
Les også
Lengre zoom i mindre kamera
Les også
Olympus blir tøffere
annonse