Tek.no

Nyhet

Lengre zoom i mindre kamera

Olympus SZ-30 med 24x zoom.
3 Mar 2011 13:16

Ok, så er ikke Olympus SZ-30 dette det tynneste kameraet med lang zoom. Med sine 4 cm tykkelse har vi sett flere kameraer med lang zoom som er atskillig tynnere. Men ingen av dem har 24x zoom slik som SZ-30 har. Et zoomområde tilsvarende 25-600mm i et kamera på 4cm tykkelse er for en ny milepæl å regne.

Kameraet har en CMOS-brikke på 16 megapiksler som støtter videoopptak i Full-HD. Skjermen er på 7,6cm (3 tommer) med en oppløsning på 460 000 punkter.

Olympus har valgt å fokusere på brukervennlighet og avansert automatikk framfor avanserte manuelle funksjoner. Dette er altså mer en modell for den glade amatør som vil ha et kamera som gjør alt, heller enn for entusiasten som vil ha kontroll over den kreative prosessen.

I likhet med det nye Tough TG-810, kan også SZ-30 ta opp bilder i 3D selv om det bare har ett objektiv. Dette er noe flere og flere produsenter tilbyr, men du må fortsatt ha en 3D-skjerm (eller TV) for å se disse bildene.

En annen litt fiffig funksjon, som vi ikke helt vet hva du skal bruke til (men som kan være morsom fordet) er muligheten til å ta opp video på ulike brennvidder samtidig. Kameraet har to prosessorer, så mens du filmer på vidvinkel, kan kameraet croppe bildet og lage en video (tilsynelatende) tatt på tele samtidig. I og med at bildebrikken har langt høyere oppløsning enn en video, kan dette gjøres uten tap av bildekvalitet. Du kan også ta stillbilder mens du filmer eller ta video med og uten effektfiltre samtidig.

Detaljerte spesifikasjoner på kameraet finner du i produktguiden.

Kameraet kommer i butikkene i mai til en veiledende pris på 3200 kroner.

SZ-30 er ikke like avansert, men koster også mindre.

Lillebroren, SC-20

Dersom du ikke trenger så lang zoom, men klarer deg med 12,5x, tilsvarende 24-300mm og ikke trenger mulighetene to prosessorer gir, kan du klare deg med SC-20, som koster en tusenlapp mindre, og blir tilgjengelig allerede i løpet av mars.

Se detaljerte spesifikasjoner i Produktguiden.

Les også:
Ti ting vi hater med kameraet
Ti funksjoner vi elsker

annonse

Les også